Lentedecoraties

Door , 29-3-2013

Aansluitend op de blog van gisteren wil ik graag laten zien welke lentedecoraties ik heb gemaakt voor onze woning. Wellicht haal je er inspiratie uit, om zelf een passende lentedecoratie te maken bij jouw interieur.

Combineren

Alles van hetzelfde merk kopen of bij één winkel vind ik te makkelijk. Graag daag ik mezelf uit om van huidige accessoires en nieuwe accessoires uit verschillende winkels elke keer een nieuw decoratiestuk te maken. Low budget is daarbij voor mij eveneens een uitdaging. Aangezien ik graag regelmatig mijn decoratie vervang heb ik geen zin daar elke keer tientallen euro's aan uit te geven. Ik kom dan ook graag in winkels als de Action, Xenos, Blokker, Kruidvat, etc. Wie goed zoekt weet altijd iets origineels te vinden en te maken. Wellicht zie je dan ook enkele herkenbare accessoires uit mijn winterdecoraties.

Lenteplateau

In de onderstaande linker afbeelding is het plateau zichtbaar. Het witte houtenplateau, de witte takken en de bruine takken met de besjes had ik nog liggen. Deze had ik begin van het jaar gekocht bij de Action. De eieren zijn van kunststof en heb ik twee jaar geleden bij de Blokker gekocht. Mijn nieuwe toevoegingen zijn de lime groene steentjes, de groene vogel, de fluor groene kaars en de groene theelichthouder van glas. Alle nieuwe dingen heb ik gekocht bij de Xenos. In de theelichthouder heb ik bruin zand met glitters gedaan wat ik nog had liggen (ook van Xenos), hierdoor staat het theelichtje stabieler.

Lente Plateau Lente Decoratie
Lente plateau met groen en geel Vaas met lentedecoratie

 

Lente in een vaas

Net als bij de winterdecoratie heb ik ook dit keer een decoratiestuk gemaakt in een vaas (rechtsboven). Het enige nieuwe in deze lentedecoratie is de groene vogel, waarvan ik er ook één in het plateau heb verwerkt. De overige spullen had ik nog liggen. Beide decoratiestukken zijn ondanks de felle groene kleuren vrij rustig. Ik had natuurlijk ook combinaties kunnen maken met roze en oranje. Om harmonie te creëren is het verstandig kleuren uit jouw interieur terug te laten komen in het decoratiestuk. Heb je een andere kleur dan één van de lentekleuren in jouw interieur, bijvoorbeeld rood? Combineer deze kleur dan met de lente kleuren in het stuk. De witte takken geven een mooie weergave van het begin van deze lente, die veelal ook wit was. 

Kijk hier voor de lentekleuren van 2013