Kleur van de week oranje

Door , 25-4-2013

Kleuren hebben veel invloed op de sfeer van een interieur en spelen een grote rol bij ons humeur. Iedere kleur heeft andere eigenschappen en effecten. Kleuren kunnen gebruikt worden als basis of accenten. Door het kiezen van de juiste kleur valt of staat een interieur. Daarom verdient iedere kleur extra aandacht! De kleur van deze week is oranje!

Oranje is de kleur van Nederland en het koningshuis. Daarnaast is oranje de kleur van creativiteit, warmte, gezelligheid, de opgaande zon, optimisme, levenskracht, jeugd, gezondheid, zelfvertrouwen en herfst. Veel positieve eigenschappen dus. Daarnaast staat oranje ook bekend als de kleur van losbandig, opdringerig, uitsluitend, niet serieus en soms goedkoop. De complementaire kleur van oranje is Turkoois.

Oranje als accentkleur

Oranje is ideaal om toe te passen in de woonkamer, kinderkamer en werkkamer. Doordat oranje een zeer opvallende en overheersende kleur is, wordt deze kleur vaak gebruikt als accentkleur. Denk daarbij aan één wand oranje, of een oranje meubelstuk, accessoires of wanddecoratie. Neem bijvoorbeeld de onderstaande linker afbeelding waarbij oranje als kleur voor de vloer is toegepast. Hierdoor krijgt de badkamer een warme en speelse uitstraling.

Oranje Badkamer Koninklijke Oranje Slaapkamer
Oranje in de badkamer Stijlvolle slaapkamer met oranje en wit

 

Combinaties met oranje

Oranje is heel stijlvol in combinatie met wit, zoals de bovenstaande rechter afbeelding. Hier is een diep warme oranje kleur gebruikt met een klassiek gecapitonneerd wit bed. Ga je liever voor een moderne variant, dan is oranje goed te combineren met grijs en zwart, zoals zichtbaar is in de onderstaande afbeeldingen.

Oranje Grijs Interieur Oranje Keuken
Grijs met oranje in de zithoek Oranje met zwart en wit

 

De kleur oranje past ook goed in een avontuurlijke woonstijl. Oosterse woonstijlen zijn goed te combineren met deze kleur, zeker in combinatie met rood, roze en bruin. Dit wordt in de onderstaande afbeeldingen goed duidelijk.

Oranje Oosterse Woonkamer Oranje Zithoek
Oosterse zithoek met oranje en roze Oranje met bruin

 

Oranje accessoires

Wil je graag oranje toepassen, maar wil je het niet te druk maken? Pas dan oranje accessoires toe in een neutraal interieur. Oranje is ook uitermate geschikt voor meubelen in de tuin.

Oranje Accessoires Oranje Tuin
Oranje accessoires Oranje in de tuin

 

Meer kleuren van de week