Moodboard en Sfeerimpressie

Veel interieuradviseurs werken met een Moodboard. Een Moodboard is een weergave van een bepaalde sfeer. Voor alles in een Moodboard te maken. Niet alleen interieurstylisten werken met een Moodboard, maar ook reclamebureaus en imagostylisten werken met Moodboard. Een Moodboard hoeft geen weergave te zijn van hoe iets eruit gaat zien. Het idee van een Moodboard is het oproepen van een bepaalt gevoel en een sfeer. Deze zal terug komen in het uiteindelijke ontwerp. Een Moodboard is niet hetzelfde als een collage. Vaak worden deze door elkaar gehaald. Een collage is een verzameling afbeeldingen die iets met elkaar te maken hebben. Een collage kun je bijvoorbeeld maken van vakantiefoto's. Het is natuurlijk wel mogelijk om een vakantiefoto in een Moodboard te werken, indien de foto de gewenste sfeer oproept. Enkele voorbeelden van een Moodboard:

Bruiloft Moodboard Retro Moodboard
Moodboard voor een bruiloft Retro Moodboard

  

Een Moodboard voor een interieur bevat vaak de kleuren en lijnen van het ontwerp. Aan de hand van een Moodboard kan een professional meteen een woonstijl opmaken. Daarom gebeurt het ook vaak dat mensen zelf een Moodboard maken en vervolgens advies vragen. Of zij krijgen de opdracht van een stylist om een Moodboard te maken. Verderop lees je hoe je zelf een Moodboard kunt maken.

Hotelkamer Moodboard
Professionele Moodboard voor een hotelkamer

 

Veel mensen kunnen wel aangeven of ze een Moodboard mooi vinden of juist niet, maar aan de hand van een Moodboard kan nog niet iedereen direct het plan uitvoeren. Vandaar dat Woonstijladvies niet met Moodboards werkt, maar met een compleet plan van Sfeerimpressie, Materiaalkeuze en Kleurenplan. In zo'n plan kun je direct zien wat de woonstijl gaat worden. Daarnaast weet je aan de hand van het plan welke materialen en kleuren daarbij passen. Nadat Woonstijladvies een ontwerpplan heeft gemaakt kun je zelf beslissen wie de uitvoering gaat doen. Enkele voorbeelden van een ontwerpplan van Woonstijladvies:

Moodboard KleurenMoodboard Woonkamer
Sfeerimpressies met weergave materialen en kleuren

 

Ga terug naar de Doe-het-zelf pagina

Klik hier voor persoonlijk advies van Woonstijladvies