Verkoopstyling

Jouw woning stylen voor de verkoop? Dat kun je ook zelf! Met deze tips en adviezen gaat dat lukken. Bekijk ook de checklijsten om alles nog eens na te lopen!

Wij willen verkopen

Je hebt besloten de woning te verkopen. Normaal gesproken is de eerste stap die je onderneemt contact opnemen met de makelaar. Wacht daar nog even mee! Niet iedere makelaar besteedt aandacht aan de perfecte presentatie van een woning. Werkt de makelaar samen met een stylist, dan is de kans groot dat je daarvoor extra moet betalen. Aangezien je de styling zelf gaat doen is het verstandig de woning verkoop klaar te maken alvorens je contact opneemt met de makelaar. Bovendien wordt een woning voordat deze de verkoop in gaat getaxeerd en de vraagprijs bepaalt. Woningen die gestileerd zijn, worden over het algemeen hoger in waarde geschat dan niet gestileerde woningen. Dit lijken me voldoende reden om eerst de woning verkoop klaar te maken.

Woning optimaal presenteren

Bij verkoopstyling draait het allemaal om het optimaal presenteren van de woning. Op deze manier kunnen potentiële kopers alle mogelijkheden van de woning beoordelen. Daarnaast is het belangrijk dat de woning het overgrote deel van de doelgroep aanspreekt. Met deze handige checklist loop je alles stap voor stap na. Via de onderstaande links lees je alle tips en adviezen voor het perfect stylen van de woning.

Uitstraling Verkoopstyling Inhoud En Rust Verkoopstyling Kleurgebruik Verkoopstyling

 

Woning te koop zetten

Na de styling van de woning, kan de woning te koop gezet worden. Daarvoor kun je naar een makelaar. De dichtstbijzijnde makelaar is niet altijd de beste. Let bij de keuze van een makelaar op de volgende punten:

  • Wat doet de makelaar om jouw woning zo snel mogelijk te verkopen? Advertenties, open-huizen-route?
  • Waar wordt jouw woning allemaal gepresenteerd? Krant, website makelaar, funda, etc? 
  • Hoe wordt de woning gepresenteerd? Komt een fotograaf de foto's maken en wordt er ook gelet op de beste hoek om te fotograferen en de lichtinval? 
  • Hoeveel woningen staan er te koop bij de makelaar en hoe groot is de organisatie? Een makelaar met een klein woningaanbod ziet veel minder potentiële kopers dan een grote organistatie. Stel je voor dat jouw makelaar kijkers rondleidt in een andere woning, maar deze kijkers zijn niet geheel tevreden over de woning die zij bezichtigen. De makelaar vraagt wat voor woning ze precies zoeken en de kijkers omschrijven jouw te koopstaande woning. Dan kan de makelaar de kijkers op jullie woning wijzen! De kans op deze situatie is natuurlijk veel groter als de klantenkring van de makelaar groter is! 
  • Wie doet de rondleiding tijdens een bezichtiging? Een nadeel van zelf jouw woning verkopen is jouw emotionele betrokkenheid bij de woning. Een goede makelaar kan de kijkers het beste de plus- en minpunten van de woning voorleggen.

Foto's maken

Wat zijn de plus- en minpunten van de woning? Wat moet er absoluut wel en wat absoluut niet op de foto? Kijk ook naar de doelgroep. Waar is deze doelgroep naar opzoek? Probeer alle ruimte op de foto te zetten. De eerste selectie vindt plaats op het internet. De digitale kijkers willen een zo goed mogelijk beeld van de woning krijgen. Dat gaat je niet lukken met slechts vijf foto's. Bedenk dat één foto van de woonkamer niet voldoende is en vijf foto's van het toilet zijn te veel. Zorg dat de foto's scherp en helder zijn. Zet eventueel lichten aan en schuif gordijnen open. Plattegronden zijn ook onmisbaar. Onthoudt dat een woning perfect gestileerd kan zijn, maar met slechte foto's zal niemand de woning aantrekkelijk vinden.

Woonkamer Voor Verkoopstyling Woonkamer Na Verkoopstyling
Overzicht woonkamer Weergave van de zithoek

 

De bovenstaande foto's geven duidelijk aan dat het maken van een foto op de juiste plaats van belang is. De linker foto is gemaakt door een makelaar die blijkbaar een overzicht wilde tonen van de woonkamer. Uit de foto is weinig op te maken. De rechter foto is gemaakt vanuit het midden van de woonkamer. Op deze foto is de ruime en lichte zithoek goed zichtbaar. De eerste foto kan dus beter vervangen worden door twee foto's van beide zijde van de woonkamer.  

De kijkers komen

Potentiële kopers hebben een afspraak gemaakt om de woning te bezichtigen. Dit is de kans om jouw woning te verkopen. De laatste puntjes worden op de i gezet. Neem de checklist door om jouw huis op het laatste moment optimaal te presenteren.

Ga terug naar de Doe-het-zelf pagina

Klik hier voor persoonlijk advies van Woonstijladvies