Feiten en fabels

Verhuisdozen

In Nederland zijn we nog niet zolang bekend met verkoopstyling. Er is nog veel onduidelijkheid. Daarom hier alle feiten en fabels op een rijtje: 

Feiten

1. Een gestileerde woning wordt sneller verkocht.

Uit onderzoek is gebleken dat de meeste gestileerde woningen binnen 3 maanden worden verkocht. Doordat een woning beter gepresenteerd wordt, krijgt de kijker een duidelijk beeld van de woning. Hierdoor kan de kijker de verschillende mogelijkheden van de woning beter in schatten. Naast de styling van de woning is de rust en ruimte die het uitstraalt van groot belang.

2. De waarde van een gestileerde woning wordt hoger geschat.

In Amerika en Engeland weten ze al langere tijd dat verkoopstyling (Homestaging) werkt. Voordat zij hun woning te koop zetten schakelen ze een verkoopstylist in. Pas daarna laten zij de woning taxeren en te koop zetten door de makelaar. Als een woning goed gepresenteerd wordt, geeft het de indruk dat het goed onderhouden is en dat er verschillende mogelijkheden zijn. Bovendien kan verkoopstyling uw woning meer ruimte uit laten stralen dan op dit moment het geval is. Deze eigenschappen hebben een gunstig effect op de vraag- en verkoopprijs.

3. Met verkoopstyling wordt de woning optimaal gepresenteerd.

80% van de kijkers haakt af als een woning slecht gepresenteerd is. Daarom is een goede presentatie van belang. Bij een goede verkoopstyling wordt ook gekeken naar de doelgroep. De indeling en aankleding kunnen hierop aangepast worden, waardoor de wensen van de kijker duidelijker naar voren komen in de woning.

4. Goede foto's zijn van groot belang voor de verkoop de woning.

Bij "Wat is verkoopstyling?" wordt het gedrag van de online kijker beschreven. Hieruit blijkt dat onaantrekkelijke foto's niet gunstig zijn voor de verkoop van de woning.

Fabels

1. Mijn huis wordt zonder verkoopstyling ook verkocht.

Gezien het huidige aanbod te koop staande woningen en het lage aantal verkochten woning, wordt een woning niet meer vanzelf verkocht. Omdat er nog steeds woningen verkocht worden is het van belang dat jouw woning opvalt tussen alle andere woningen. Als het aanbod groot is, wordt de kijker steeds kritischer, er is immers voldoende keus! Waarom zou je genoegen nemen met minder. Bovendien kopen mensen in deze periode een huis voor een langere periode dan twintig jaar geleden het geval was. Ze willen er zeker van zijn dat de woning die ze kopen goed is. En daar moet je als verkoper meer moeite voor doen. 

2. Ik moet veel tijd, geld en energie steken in verkoopstyling.

Er zijn ontzettend veel verkoopstylisten die graag de gehele woning willen veranderen en een neutraal interieur willen geven. Woonstijladvies is ervan overtuigd dat de kleur van de bank niet van belang is voor de verkoop van de woning, waarom zou je de bank dan vervangen? Over het algemeen is een andere indeling, opruimen en nieuwe foto's al voldoende. Uit onderzoek is gebleken dat een gestileerd huis sneller verkocht wordt en meer oplevert dan huizen die niet gestileerd zijn voor de verkoop. Door de geringe kosten van verkoopstyling bij Woonstijladvies heb je dit bedrag dus snel terug verdiend! Daar komt nog eens bij dat het inschakelen van Woonstijladvies en de eventuele kosten van het aanpassen van de woning meer oplevert dan het verlagen van de vraagprijs. 

3. Verkoopstyling is duur.

Woonstijladvies bewijst dat verkoopstyling zeker niet duur is! Kijk snel naar de prijs, voor een complete verkoopstyling en fotografie.  

4. Met een groothoeklens lijkt de woning groter.

Onzin! Het is niet de bedoeling om de woning groter te laten lijken, want dan valt de woning juist tegen als er een potentiƫle koper de woning binnenkomt. Het gaat er juist om dat een foto een indruk geeft van de ruimte en daarbij geldt ook de ruimtelijkheid. De onderstaande foto's zijn gemaakt met en zonder groothoeklens. De foto's zijn vanaf dezelfde plaats in de ruimte genomen. In beide gevallen kun je duidelijk het effect zien van de groothoeklens. De foto's gemaakt met groothoeklens geven een betere weergave van de ruimten.

Normale Lens Groothoeklens
Zithoek standaardlens Zithoek groothoeklens
Badkamer Voor Verkoopstyling Badkamer Na Verkoopstyling
Badkamer standaardlens Badkamer groothoeklens

 

Lees meer over verkoopstyling: