Wat is verkoopstyling

Verkoopstyling is simpel gezegd jouw woning op de beste manier te presenteren. De beste presentatie verkrijg je door een aantal dingen te combineren: licht, ruimte en rust. Daarnaast zijn goede foto's ontzettend belangrijk. Uw woning kan prachtig zijn, maar met slechte foto's zal dit niet overkomen op de online kijker.

Huis Opvallen

Zorg dat jouw woning opvalt!

Om het effect van verkoopstyling beter uit te leggen nemen we het gemiddelde online kijkers gedrag onder de loep. De meeste mensen zoeken op een website met een groot woningaanbod zoals de site Funda.nl. Vervolgens typ je de zoekregio in en het gewenste bedrag dat je kunt en wilt uitgeven aan de woning. De website geeft een overzicht van alle gevonden woning die binnen de zoekopdracht vallen. Afhankelijk van de hoeveelheid gevonden woningen besluit je de zoekopdracht te verfijnen door extra opties aan te vinken waaraan de woning moet voldoen, zoals minimale oppervlakte en de aanwezigheid van een tuin of balkon. Als je een schappelijke hoeveelheid woningen hebt overgehouden, besluit je de woningen één voor één te bekijken. De meeste mensen bekijken als eerste de foto's. Als de foto's je niet bevallen dan klik je terug naar het overzicht en ga je door met de volgende woning. Op deze manier kijken andere mensen ook naar jouw woning. Het gaat er uiteraard niet om wat voor kleur bank je in de woning heeft staan, maar dat een kijker inzicht krijgt in de ruimte en mogelijkheden van de woning.

Neem nou de foto's van de onderstaande woningen, beide foto's zijn vanaf een verkeerde hoek in de kamer genomen. De foto's zeggen niets over de ruimte. De linker foto laat de gehele woonkamer zien met ergens achter op de foto de keuken. Door de slecht gekozen uitgangshoek van de foto zien we maar een gedeelte van de zithoek en te weinig details van de ruimte achterin, waardoor we kijken naar een versleten pianokruk, twee leren fauteuils in het midden van de kamer en een boekenkast. De rechter foto moet een eethoek voorstellen, althans dat denk ik. We kijken naar een kleine eettafel met veel te grote stoelen en een soort afgesloten haard met daarop veel te veel spullen die ons afleiden van de ruimte. Wat we hier eigenlijk zouden moeten zien is een mooie lichte ruimte met hoge plafonds, authentieke details en uitzicht op de tuin. Beide foto's zijn een gemiste kans. 

Foute Woning Foute Woning 1
Is dit uw woning? Dan krijgt u 70 euro korting op verkoopstyling bij Woonstijladvies.

 

Hoe trekken we de aandacht?

Er zijn een aantal punten erg belangrijk bij verkoopstyling:

  • Wat is de doelgroep? Wat zijn hun woonwensen? Hoe passen we het huis hierop aan?
  • Hoe maken we het huis voor zoveel mogelijk mensen aantrekkelijk?
  • Op welke manier kan de ruimte het beste benut en gepresenteerd worden?
  • Wat zijn de plus- en minpunten van de woning?

Met het beantwoorden van deze vragen kom je tot de beste styling van de woning. Gevolgd door het maken van de perfecte foto's. Deze foto's geven weer wat de woning te bieden heeft.

Lees meer over verkoopstyling: