Accessoire trend: Macramé

Eerlijk is eerlijk. Persoonlijk mis ik het Macramé-gen. Niet zozeer om het zelf te maken, maar om er weg van te zijn. Maar natuurlijk ben ik de flauwste niet. Dus ik maak gewoon een blog over deze accessoire trend.

Macramé kleedje.

Wat is Macramé?

Macramé is een techniek waarbij je draden op een bepaalde manier knoopt, waardoor een vorm of structuur ontstaat. Het gaat dus om een kunstwerk geknoopt van draden, dat verwerkt wordt als wanddecoratie, kussen, kleden, plantenhanger of ander accessoire.

Knooptechniek Macramé. (Bron: Craftjam.co)

Waar komt het vandaan?

Waar het exact vandaan komt is niet bekend. Deze knooptechniek is zeker niet nieuw. Inheemse volksstammen gebruiken het ook voor het maken van kleding, kleden en hulpmiddelen. Als kind droeg je waarschijnlijk ook macramé bij je, in de vorm van een geknoopt armbandje.

Macramé hangmat. (Bron: fineartamerica.com)

Waarom is het een trend?

Ik denk dat dit om verschillende redenen is. Ten eerste omdat handwerk sowieso al weer een tijd populair is. We vinden het leuk om dingen zelf te maken, denk bijvoorbeeld aan haken en breien. De tweede reden heeft te maken met de woonstijlen. De Bohemien en Ibiza-stijl zijn erg populair en daar past Macramé perfect bij. We zien het vooral aan de kleuren van de macramédecoraties. Alles is uitgevoerd in dezelfde kleur off-white. Door het minimale kleurgebruik ligt de nadruk op de vorm en structuur. En daar gaat het natuurlijk om bij macramé.

Macramé wandhanger (Bron: IndiaMart.com)

Woonstijlen

Tot slot nog wat tips voor thuis. Heb jij een interieur dat past bij één van de volgende stijlen?

  • Bohemien, Ibiza, Landelijk, Beach, Wit wonen, Zwart-wit wonen, Scandinavisch en Romantisch.

Dan combineer je jouw woonstijl moeiteloos met macramédecoraties.

Macrame kussen. (Karwei)

Vind meer interieurinspiratie op de blog.
Of lees meer over de woonstijlen.

Accessoires Materialen Aankleden Decoratie Trends Wanddecoratie

Andere interessante blogs voor jou