Accessoire trend: Servies

Servies, de woonwinkels staan er vol mee. Hand gemaakt, verschillende kleuren en afwerkingen. Servies mag anno 2018 weer gezien worden. In deze blog lees je meer over deze trend en hoe je hem toepast in het interieur.

Servies in alle kleuren, vormen en maten verkrijgbaar.

Luxe product

Servies is een luxe product. Terwijl we ons daar waarschijnlijk weinig bij voor kunnen stellen. Maar honderden jaren geleden at men nog gezamenlijk uit de “pan”. Hoe meer we eten en drinken zijn gaan bereiden, hoe groter de behoefte werd naar persoonlijk eet- en drinkgerei. Vandaag de dag kunnen we borden, kopjes en glazen niet meer wegdenken. Terwijl in sommige primitieve volkeren, men niet gewoon is met deze luxe. Dat het een luxe product is bewijst deze woontrend. Allerlei vormen, maten en kleuren, je kunt het zo gek niet bedenken, alles kan. Vooral de koele kleuren en matte afwerking zijn populair.

Servies in de winkels.

Woontrend

Van dure woonwinkel tot de Action, overal kun je deze serviestrend kopen. Je kunt kiezen voor een kleine set die je gebruikt als decoratie of voor het ontbijt. Pak je het liever groot aan? Ga dan voor een compleet servies met onderborden, dinerborden en soepkommen. Op deze manier ben je gelijk klaar voor de naderende feestdagen. Welke je kiest is geheel smaak gebonden. Ga je ze als woonaccessoire gebruiken? Zorg dan voor overeenkomende kleuren met de rest van het interieur.

Het onderstaande servies van Royal Doulton vind ik er helemaal uitspringen. Prachtige kleuren en patronen. Lekker fris en Hollands.

Royal Doulton Pacific

Woonaccessoire

Zoals de titel van deze blog al aangeeft is het servies meer dan een praktisch voorwerp voor de maaltijd. Op deze manier is servies een woonaccessoire geworden. En woonaccessoires mogen gezien worden. Dat kan in een open kast, gesloten buffetkast, een servies rek of gewoon aan de muur net als vroeger.

Borden aan de muur.

Heb je een klein hoekje over in de kamer? Denk dan ook eens aan een theekastje met theeservies! Hoe gaaf is dat! Uiteraard passend bij de winter kleuren.

Bekijk meer woontrends en tips op de blog.
Bekijk ook eens de doe-het-zelf pagina’s voor gratis interieurinformatie.

Woontrend Servies Accessoires Aankleden

Andere interessante blogs voor jou