Avontuurlijke najaarstrend

De zomer is nog niet voorbij, maar de winkels bereiden zich al voor op het najaar. In de kledingwinkels hangt de nieuwe collectie met veel lange mouwen en jassen. Eigenlijk moeten we er nog niet aan denken, wellicht kunnen we het nog een paar weken ontwijken, maar uiteindelijk kunnen we er niet omheen. Ook op interieurgebied zien we de warme herfstkleuren al hun intreden maken. Daarom in deze blog alvast de najaar trends van 2018.

Kleuren van de herfst

De herfst is een typisch seizoen voor warme kleuren. Opvallende herfstkleuren zijn bruin, rood, oranje en okergeel. Ieder jaar komen deze weer terug en ieder jaar net weer op een iets andere manier. Kijk maar eens naar de onderstaande herfstfoto en de bijbehorende kleuren.

Herfsttafereel met herfstkleuren.

Woonstijlen najaar 2018

Dit jaar is Jungle de interieurtrend van het jaar. Een exotische woonstijl met verschillende kleuren groen en accentkleuren als roze, geel en oranje. Dit najaar blijven we in de exotische sferen. De woonstijl van dit najaar is Avontuurlijk! Wat we de komende tijd veel gaan zien is aarde tinten gecombineerd met oranje, rood en terracotta kleuren. Om de woonstijl stoer en helemaal 2018 te houden worden deze kleuren gecombineerd met zwart.
In dit geval wordt de Avontuurlijk woonstijl uitgevoerd met Afrikaanse landen in gedachten. Wat betreft kleuren, materialen en afbeeldingen zien we dat overal terug. Denk aan afbeeldingen van inheemse volkeren, Afrikaanse dieren of dierenprints. Ook in deze stijl speelt hout een grote rol. Gecombineerd met zwart metaal is deze woonstijl helemaal eigentijds.

Avontuurlijk wonen met: Afrikaanse sferen en warme kleuren (Woonexpress).

Waar te koop?

Op dit moment is Woonexpress helemaal gefocust op deze woontrend. Bekijk de onderstaande foto’s van de winkel op dit moment.

Industrieel met okergeel.

Jungle met zwart.

Zwart, bruin, hout en goudkleur. Stijlvol en Avontuurlijk.

Avontuurlijke slaapkamers.

Ook Interatuin heeft leuke accessoires voor deze woonstijl van het najaar.

Tips van de stylist

  • Zwart, bruin en rood. Combineer deze kleuren met hout en veel kamerplanten.
  • Mooie accentkleur voor deze woonstijl: Okergeel.
  • Vergeet de afbeeldingen met Afrikaanse invloeden niet.
  • In het najaar en de winter mogen rijke stoffen en warme materialen. Denk daarbij aan dierenvachten, hoogpolig tapijt en grof gebreide plaids.
  • Een houten wandpaneel past uitstekend in deze woonstijl als wanddecoratie.

Houten wandpaneel als wanddecoratie in de avontuurlijke woonstijl (Woonexpress).

Lees meer over de avontuurlijke woonstijl en bekijk de andere woonstijlen.
Of lees meer trends op de blog.

Woonstijlen Afrika Avontuurlijk Warme kleuren Decoratie Hout Zwart

Andere interessante blogs voor jou