Bestrijd een winterdepressie met een gezellig interieur

De mussen vallen van het dak. Nee, niet van de hitte maar van de kou ;). De voorruit van de auto was al weer bevroren voordat ik de straat uit reed. De centrale verwarming draait op volle toeren en de zomer lijkt nog heel ver weg! Genoeg reden voor een baaldag/ Blue Monday/ mini-winterdepressie. Nou ik dacht het niet! Daar doen we natuurlijk niet aan mee. Want we zitten lekker binnen op de bank met een kopje thee, te genieten van het winterstafereel buiten. Muziekje aan, lampje aan, lekkere warme dekens op de bank, schapenvacht op de grond. Genoeg gezelligheid binnen om de rest helemaal te vergeten. Kan jouw interieur nog wat gezelligheid gebruiken deze winter? Start dan vandaag met het toevoegen van gezelligheid. In deze blog laat ik je graag zien hoe je dat doet. Want deze winter zitten we er gewoon warmpjes bij.

Schapenvacht op de grond en dekens binnen handbereik.

Aankleden en decoreren

Een gezellig en sfeervol interieur creëer je vooral door accessoires en decoraties toe te voegen. Denk aan kussens, plaids, kaarsen, planten en een schapenvacht. Kies voor warme materialen en kleuren. In 2019 ga je nog vaak het woord “groeperen” tegenkomen op deze blog. “Groeperen” is misschien wel het toverwoord van dit moment. Door dezelfde dingen bij elkaar te zetten maak je meer indruk dan losse elementen. Je zet ook geen losse kaars op een kaarsenplateau, dat ziet er natuurlijk een beetje kaal uit. Met de overige decoratie gaan we precies hetzelfde doen. Leg meerdere kussen op de bank in plaats van één of twee. Plaats planten bij elkaar. Kijk wat je al in huis hebt. Zoek kleuren en materialen bij elkaar en geef ze samen een nieuwe plek. Vaak kom je al een heel eind.

Meerdere kussens op een bank geven een warm en gezellig gevoel.

Vloerkleden

Een vloerkleed is tegenwoordig ook niet meer weg te denken uit de zithoek. Of je nu van hoogpolig en warm of kort en minimalistisch houdt, bij elke stijl is wel een kleed te vinden. Ook hier kun je groeperen en meerdere kleden bij elkaar leggen. Een leuke en sfeervolle toevoeging voor het interieur zijn de ronde geknoopte kleden van jute of sisal.

Tips voor een gezellig interieur:

  • Kies voor sfeervolle materialen en warme kleuren. Bij warme kleuren kun je denken aan rood, oranje, geel, roze en bruin. Maar wist je dat iedere kleur warme en koele tinten heeft? Je zou denken dat blauw een koele kleur is. Er zijn ook veel blauwe tinten die een warme ondertoon hebben. Je leest er hier meer over.
  • Vergeet dit voorjaar messing en goudkleur niet in het interieur. Voor een directe warme en stijlvolle toevoeging.
  • Tulpen zijn onmisbaar in het voorjaar. Niet alleen buiten, ook binnen! En ook hier mogen we gaan groeperen. In plaats van één grote vaas met 20 tulpen. Verdeel je de tulpen over drie vazen!

Haal het voorjaar in huis met tulpen. Niet in één vaas, maar in drie!

Lees meer over de woontrend van dit voorjaar of de trendkleuren van dit moment.
Direct persoonlijk advies aan huis? Klik hier.
Liever zelf aan de slag met jouw interieur? Kijk dan hier.
Alle overige wooninspiratie vind je op de blog.

Gezellig Decoratie Aankleden Winter Wooninspiratie DIY

Andere interessante blogs voor jou