Bloemenbehang voor iedere woonstijl

Behang is weer helemaal terug. Wat we steeds vaker zien is het bloemenbehang. Extra aandacht dus voor het bloemenbehang. Buiten wordt het steeds frisser, tijd voor kleur in huis. Het liefste warme kleuren. Bloemen passen daar uitstekend bij.

V.l.n.r.: Rachel Ruysch, Jan Davidsz de Heem en Jan van Huijsum.

Bloemenbehang

Het huidige bloemenbehang doet veel denken aan vroeger. Maar waaraan precies? De eerste behangdrukmachine dateert uit 1839. Kleuren en patronen waren nog vrij eenvoudig. Wellicht herinneren we ons schilderijen van Hollandse kunstenaars tussen 1650 en 1750. Zoals de bovenstaande stillevens met bloemen. Sommige behangpatronen zijn hierop geïnspireerd of zelfs een replica in de vorm van een fotobehang. De bovenstaande schilderijen zijn ietwat kostbaar voor thuis, vandaar dat het huidige behang een goede optie is (zie onderstaand fotobehang).

Fotobehang Replica van schilderij van Jan Davidsz de Heem. (KEK Amsterdam, Golden Age Flowers)

Woonstijlen

In principe is het bloemenbehang met iedere woonstijl te combineren. Er zijn veel verschillende soorten bloemenbehang. Welke je uiteindelijk kiest hangt af van de woonstijl en sfeer die je wilt creëren. Ik zal wat voorbeelden geven ter inspiratie.

Bohemian

De Bohemian woonstijl leent zich fantastisch voor een bloemenbehang. Deze woonstijl mag veel kleur hebben. Een bloemenbehang met veel intense en donkere kleuren kan prima. Zoals het onderstaande vliesbehang. Gebruik de verschillende kleuren uit het behang om toe te passen in de rest van het interieur. Uiteraard kun je bij deze stijl verschillende prints en patronen met elkaar combineren.

Intense kleuren voor de Bohemian stijl. (Rasch Vliesbehang Passepartout)

Romantisch, Scandinavisch en Landelijk

Romantiek zonder bloemen kan natuurlijk niet. Kies voor een Romantische woonstijl voor roze en paarse tinten. Het onderstaande behang past daar prima bij. Laat de verschillende roze, lila en witte bloemen elders in het interieur terugkomen.

Bloemenbehang is helemaal hip deze winter! (Komar Victoria Black)

Dit behang past ook prima bij een Scandinavisch of Landelijk interieur. Door een lichte en neutrale basis, vormt een bloemenbehang een echte eyecatcher voor het interieur. Gebruik de pasteltinten van het behang ook in de aankleding van het interieur. Denk daarbij aan kussens, plaids en vloerkleden. Houd de rest van het interieur licht en overzichtelijk.

Moderne woonstijlen

Heb je een Moderne woonstijl en dacht je niet mee te kunnen doen met deze trend? Natuurlijk wel. Met onderstaand behang. De felle kleuren passen fantastisch bij een modern interieur. Op de foto is het behang gebruikt in een zwart-wit interieur. Je kunt één of twee kleuren van het behang ook terug laten komen in het interieur. Hierdoor vorm je één geheel.

Bloemenbehang voor de moderne woonstijl. (Behang Romantic Pop)

Tips

  • Kies deze winter voor een bloemenbehang met een donkere achtergrond. De donkere kleuren gecombineerd met de warme kleuren van de bloemen zijn een echte aanrader.
  • Bloemenbehang kan heel heftig zijn. Kies daarom voor een kleine wand, of een gedeelte van een wand voor dit behang.
  • DIY Tip: voorzie een houten paneel, zoals een grote MDF plaat, met het bloemenbehang. Plaats deze tegen de muur (bijvoorbeeld achter de bank of het bed). Op deze manier creëer je een flexibele decoratieve wand. Ben je hem beu? Dan verplaats je hem gewoon.
  • Is het bloemenbehang iets te opvallend voor in de woonkamer? Kies een andere ruimte voor dit hippe behang. Zoals de hal, trappengat of slaapkamer.

Lees meer over behang.
Lees meer over de woonstijlen.
Vind meer wooninspiratie en trends op de blog.

Liever persoonlijk advies voor het geschikte behang of jouw favoriete woonstijl? Klik hier voor de mogelijkheden.

Behang Bloemen Woonstijlen Wooninspiratie Woontrend Winter

Andere interessante blogs voor jou