Bohemian woonstijl

In deze blog aandacht voor de eigenzinnige en populaire woonstijl Bohemian. Deze kleurrijke en uitgesproken woonstijl zien we al enkele jaren voorbij komen in de woontrends. Aangezien deze uitgesproken woonstijl enig lef vereist, is het niet vreemd dat nu pas meerdere invloeden van deze stijl terug komen in de woontrends. Zo ook in de herfst/winter trend van dit jaar.

Waar komt het vandaan?

De Bohemian stijl is afgeleid van de Bohemen (westelijk gebied in Tsjechië). De Bohemien leefde een onbezorgde leefstijl gerelateerd aan de zigeunerleefstijl. De woonstijl die daarbij ontstond was kleurrijk en uitgesproken. Drukke prints, warme kleuren en een knusse en huiselijke sfeer.

Kenmerken van de Bohemianstijl

Kleurrijk, warm en prints. De Bohemian woonstijl zou ook een combinatie van de stijlen Kleurrijk en Avontuurlijk kunnen zijn. De Avontuurlijke woonstijl heeft veel warme kleuren, van oranje en rood tot donkere bruin en aardetinten. Bovendien bevat deze stijl veel invloeden van Aziatische en Afrikaanse culturen. De Bohemian woonstijl is precies zo. Bij de Bohemian stijl komt daar nog het kleurrijke aspect bij, door middel van vrolijke kleuren, motieven en prints. Daarnaast zien we veel natuurlijke materialen zoals hout, leer, dierenhuiden en natuurlijke stoffen.

Oosterse kleden van Ikea.

Woontrend Bohemian

Op dit moment zien we de Bohemian stijl vooral in de Perzische tapijten, die overal verkocht of zelfs van zolder gehaald worden. Ook kleurrijke patronen en prints voor behang, kussens en plaids zijn helemaal hip. Samen met de opkomst van de kamerplant maak je deze woonstijl helemaal al.

Tips

  • Zorg voor een warme en natuurlijke basis. Denk aan hout en leer. Door middel van prints en patronen in de aankleding, maak je deze woonstijl af.
  • Het Perzische tapijt is weer helemaal terug. Haal hem van zolder, kijk eens bij de kringloopwinkel of schaf een nieuw exemplaar aan bij een woonwinkel.
  • Voor een stoere en moderne uitstraling, combineer je een lichte basis met een Bohemian aankleding. Combineer bijvoorbeeld met de Moderne en/of Industriële woonstijl.
  • Gekleurde Macramés of wandkleden passen uitstekend bij deze stijl.
  • Vergeet de kamerplanten niet!

Wil je ook graag de Bohemian sfeer in huis, maar vind je het lastig combineren? Ik help je graag. Bekijk de mogelijkheden. Of maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend gesprek.

Sfeerimpressie Bohemian woonstijl.

Bekijk de kleuren bij de Bohemian woonstijl in deze blog.
Lees meer over de andere woonstijlen?
Of vind meer wooninspiratie op de blog.

Items van de sfeerimpressie:

  • Bank, schapenvacht en bijzettafels: Kwantum
  • Kussens, wanddecoratie en rond vloerkleed: Hornbach
  • Perzisch tapijt: Vloerkledenwinkel.nl
  • Groen behang: Esta Oosters Kelim tapijt
  • Kamerplant: Intratuin

Woonstijlen Bohemian Kleurrijk Avontuurlijk Woontrend

Andere interessante blogs voor jou