Cozy Ibiza stijl in de winter

Ibiza is wellicht niet het eerste waar je aan denkt in de winter. Al zouden we een weekje Ibiza in januari niet afslaan ;). Toch kunnen we met Ibiza in ons achterhoofd een mooie sfeer voor de winter creëren. Vorige week stuitte ik op de website Cozyibiza.nl (#nospon), prachtige foto’s en mooie producten. Waarom ik een blog wijd aan deze webshop? Omdat deze stijl in 2019 een grote rol gaat spelen in onze interieurs.

De Cozy Ibiza stijl.

Cozy Ibiza

Vrij vertaald betekend het “knus Ibiza”. Een gezellige en behaaglijke stijl geïnspireerd op de Ibiza stijl. Het Ibiza interieur typeert zich door witte interieurs gecombineerd met hout en kleurrijke prints. Natuurlijke materialen spelen hierbij een belangrijke rol. In de afgelopen jaren zagen we een verschuiving van de lichte Scandinavische en Wit wonen interieurs, richting de Natuurlijke en Avontuurlijke interieurs met een industrieel randje. Het avontuurlijke Jungle interieur speelde daarbij een belangrijke rol. Komend jaar gaan we weer veel Natuurlijke interieurs zien. Veel hout, groene planten en natuurlijke elementen en materialen. De stijl van Cozy Ibiza sluit daar helemaal bij aan.

Woontrend voorjaar 2019: Hout, blauw en groen met een stoer randje.

Ibiza in de winter

Je kunt je afvragen waarom deze blog verschijnt in de winter. De natuurlijke elementen en materialen van deze stijl geven een interieur warmte, uitstraling en gezelligheid. Cozy dus. Denk daarbij aan warme houtkleuren, dierenhuiden, koeienhoorns en planten. Op deze manier komt een interieur echt tot leven. Het is niet voor niets dat het interieur van woningen in koude en wintersportgebieden zoveel hout bevatten. Hout geeft een behaaglijk en warm gevoel.

Natuurlijke elementen geven warmte aan een interieur.

Zelf aan de slag

Wil jij deze stijl zelf creëren? Ik geef je tips om deze Cozy Ibiza look te maken:

  • Zorg voor een lichte en neutrale basis. De basis hoofdkleuren zijn: wit en licht grijs. Denk daarbij aan een lichtgrijze vloer. De muren en plafond zijn wit, warm wit of hebben een lichte pastelkleur met als ondertoon groen, blauw, bruin of grijs. Een houtenvloer zou ook kunnen, let dan op dat je niet te veel hout toepast in de meubelen.
  • Als je een lichte basis hebt gecreëerd, mag je zeker kleur gaan gebruiken in de meubelen. Denk daarbij aan groen, blauw en bruin. Wellicht met een zwart stoer randje. Vintage, ruwe materialen en uitgesproken structuren zijn aan te raden.
  • Wat betreft decoraties blijf je binnen dezelfde eerder genoemde kleuren. Groene, blauwe en bruine kleuren kom je veel tegen in de natuur.
  • Kamerplanten zijn echt onmisbaar in dit interieur. Heb je voldoende ruimte? Plaats dan een mooie palm, zoals de goudpalm. Deze past uitstekend bij deze stijl.
    Kun je wel wat hulp gebruiken bij het creëren van jouw Ibiza stijl? Of heb je liever een andere stijl? Bekijk de mogelijkheden en tarieven voor persoonlijk interieuradvies.

Kleuren van de Ibiza stijl.

Greep uit het assortiment van Cozy Ibiza.

Vind meer wooninspiratie en interieurtrends op de blog.
Bekijk ook eens de pagina met de woonstijlen.

Alle afbeeldingen uit deze blog zijn afkomstig van Cozyibiza.nl

Woonstijlen Ibiza Woontrend Wooninspiratie

Andere interessante blogs voor jou