Creëer zelf een stijlvol interieur

Heb jij toevallig 24 maart naar “VTwonen weer verliefd op je huis” gekeken? VTwonen stylist Marianne maakte een fantastisch stijlvol, modern en toch stoer interieur voor een jong gezin. Wat mij betreft één van de mooiste ontwerpen ooit. De hoeveelheid positieve reacties op deze metamorfose bewijst dat de Stijlvolle woonstijl leeft. In deze blog leg ik je uit hoe je zelf een stijlvol interieur creëert.

Eindresultaat van de metamorfose bij "VTwonen weer verliefd op je huis".

Stijlvol wonen

De stijlvolle woonstijl kenmerkt zich door een luxe en sfeervolle uitstraling. Door de zorgvuldige kleur keuze en materiaal gebruik ontstaat een harmonieus interieur dat aangenaam aanvoelt. Niet voor niets dat deze woonstijl veelvuldig wordt gebruikt in hotels. Want wie wil er nu niet verblijven in een luxe omgeving?

Materialen

De materiaal keuze is erg bepalend voor een stijlvol interieur. “Glimmend” is het toverwoord. Dan heb ik het niet over pailletten en heftige metalics, maar juist subtiel en stijlvol. Waar je wel aan moet denken zijn materialen zoals velvet, satijn, glas, messing en brons. Een velvet of velours bank geeft meteen een luxe uitstraling. Gecombineerd met een glazen salontafel met messing frame, creëer je een stijlvolle en harmonieuze zithoek.

Stijlvolle stoffen met een lichte glans.

Kleuren

Bij een stijlvol interieur kom je geen heftige of contrasterende kleurenschema’s tegen. Donkere kleuren kunnen wel, maar dit zijn nooit schreeuwende kleuren. De ondertoon van de kleur is altijd zacht. Bij een stijlvolle woonstijl kun je het beste werken met ton sur ton kleurenschema’s. Hierbij kies je voor één kleur in verschillende tinten. Lees hier meer over kleurenschema’s. Veelal wordt gekozen voor een bruin of grijze kleur. Uiteraard kan dit ook een andere kleur zijn, zoals groen of blauw.

Ton sur ton kleurenschema bruin. (Kleuren van Flexa)

Ton sur ton kleurenschema blauw. (Kleuren van Flexa)

Decoreren

Om een interieur stijlvol aan te kleden ga je groot te werk. Groot decoreren noemen we dat. Vergeet de kleine tierlantijntjes en losse accessoires. Kies voor grote planten, vazen, potten, zuilen, lampen en kunstobjecten. Ook de wanddecoratie mag groot. Uiteraard allemaal in de kleuren van het ton sur ton kleurenschema, met hier en daar een glimmertje.

Wil jij ook zo’n prachtig interieur als bij “VTwonen weer verliefd op je huis”? Ik kan je daarbij helpen. Of je nu gaat voor een compleet nieuw interieur of liever wat kleine elementen aanpakt, alles kan. Bekijk de mogelijkheden hier.

Lees meer over Stijlwol wonen.
Vind meer wooninspiratie op de blog.

Stijlvol wonen Woonstijlen DIY Interieuradvies

Andere interessante blogs voor jou