De Ibiza woonstijl

De Ibiza stijl is een populaire woonstijl. Zeker in de zomer. Opvallend aan deze stijl, is dat er maar weinig andere eilanden zijn die een eigen karakter hebben die zo populair is. In deze blog lees je meer over de Ibiza woonstijl.

Lichte Ibiza woonstijl.

Woonstijlen combinatie

De Ibiza stijl zou ik willen omschrijven als een woonstijlcombinatie van Wit wonen, Avontuurlijk en Bohemian. De basis van een Ibiza interieur is wit. Witte wanden, witte plafonds en een witte of lichte vloer. Bijvoorkeur hebben de muren een structuur.
De avontuurlijke woonstijl zien we terug in de aanwezigheid van naturel hout, bruine en grijze natuurlijke kleuren. En het gebruik van Rotan meubelen. En dan niet de kolossale landelijke rieten meubelen, maar de fijne gevlochten stoelen met bijzondere patronen.
Als laatste hebben we nog een toevoeging van de Bohemian stijl. Deze vind je vooral terug in de aankleding. De kleurrijke patronen en opvallende prints. Denk aan oosterse kleden, bontgekleurde kleedjes en kussens. Ook de macramés doen het goed bij een Ibiza stijl.

De basis

De basis bestaat uit wit en hout. Net als bij de woonstijl Wit wonen, is het belangrijk dat je combineert met structuur, materialen en patronen. Vermijd hoogglans en strak gestuukte wanden. Kies liever voor reliëf en structuur.

Hout

Hout komt veelvuldig terug in een Ibiza interieur. En dan vooral hout in zijn eigen kleur. Dat mag nieuw hout zijn. Oud en vergrijsd hout doet het wellicht nog beter in dit interieur. Het karakter van het hout mag zichtbaar zijn. Grof afgewerkt, knoesten, jaarringen, ze mogen allemaal gezien worden. Natuurlijk horen er ook houten meubelen in een Ibiza interieur. Denk daarbij aan een rotanstoel, houten bijzettafels en salontafel, krukjes, sidetables en kasten. Een Ibiza keuken heeft als basis uiteraard een witte kleur. Gekozen kan worden voor houten deurtjes in een naturel kleur.

Accessoires en aankleding

We kunnen hier onderscheid maken in accessoires met andere cultuurinvloeden en de kleurrijke Bohemian aankleding.
Invloeden vanuit de Marokkaanse cultuur zie je bijvoorbeeld terug in de aankleding. Houd je van een kleurrijke Ibiza stijl? Ga dan voor een Bohemian aankleding met kleurrijke accessoires.

Shop de stijl

Wil jij ook een Ibiza interieur? Ik help je op weg met de onderstaande interieurimpressie.

Interieurimpressie Ibiza stijl. Alle meubelen en accessoires zijn verkrijgbaar bij Woonexpress.

Heb je liever persoonlijk advies aan huis voor deze Ibiza stijl of misschien een andere stijl? Bekijk de mogelijkheden en tarieven hier.

Lees meer over de andere woonstijlen zoals: Wit wonen, Avontuurlijk of Bohemian.
Bekijk hier hoe je een wit interieur zoals de Ibiza stijl winter klaar maakt.

Woonstijlen Ibiza Wit wonen Avontuurlijk Bohemian Sfeerimpressie Wooninspiratie

Andere interessante blogs voor jou