De kleur van de schouw

Als je hobby- of beroepsmatig veel met interieur bezig bent en alle trends en kleuren continu ziet veranderen, wakkert er automatisch een veranderdrift aan. Niet per direct om iets te moeten veranderen, maar gewoon omdat de dingen nou eenmaal lopen zoals ze lopen. Zo erfden wij onlangs een replica van het schilderij “de Goudweger” van Salomon Koninck. Het origineel hangt in het Boijmans van Beuningen museum in Rotterdam. Beide gefascineerd door dit prachtige schilderij, kwamen we tot de conclusie dat er maar één geschikte plaats is: de schouw. En wat er toen allemaal gebeurde….. lees je in deze blog.

Onze schouw met een replica van ‘De Goudweger’.

De kleur van de schouw

Het schilderij heeft veel donkere warme kleuren waaronder rood. De frisse groene kleur van onze schouw, waar ik altijd super tevreden over was (hoe kan het ook anders, deze kleur heet ‘Tevreden’) klopte niet met de kleur van het schilderij en de lijst. We besloten te kiezen voor een andere kleur voor de schouw. Uiteraard wel iets met groen, iets warm, iets stijlvols en iets moderns.

Een kleur zoeken bij het schilderij.

Uiteindelijk hebben we samen gekozen voor een grijs groene kleur. Iets grijzer / moderner dan de kleur hierboven. De kleur die we kozen is een Sikkens kleur met nummer K2.10.50.

De rechter kleur is het geworden.

Foto’s voor

Eindresultaat

Naast het schilderij hebben nog ander mooie interieur objecten geërfd. Zoals oosterse wandbordjes en een kabinetkast. De bordjes hangen, klik hier om ze te bekijken. De kast is geverfd en staat op zijn nieuwe plek, lees hier de blog.

Met het ophangen van onze nieuwe wanddecoratie, kwam ook de andere wanddecoratie ter sprake. Eerlijk gezegd hebben we direct na de verhuizing verschillende canvassen gekocht bij Leenbakker en deze opgehangen. De kleuren klopte met de overige kleuren en tot op nu voldeden deze prima. Maar met de komst van 'De goudweger' hebben we het serieus gehad over andere wanddecoratie. We houden allebei van kunst, maar geen abstracte of moderne kunst. We kwamen er snel achter dat we allebei houden van de wanddecoratietrend van dit moment, namelijk een replica van een bekend schilderij. We hebben gekozen voor “Het meisje met de parel” en een gedeelte van “De nachtwacht”. Binnenkort daarover meer op deze blog.

Bekijk meer woontrends op de blog.
Lees verder over de oosterse wandbordjes.
Wil jij ook graag advies over wanddecoratie? Bekijk de mogelijkheden en tarieven.

Wanddecoratie schilderijen Make-over kleur kiezen Schouw

Andere interessante blogs voor jou