De landelijke woonstijl blijft populair

Landelijk wonen blijft een populaire stijl. Na de warme en kleurrijke interieurs van voor de jaren ’90, werd de landelijke woonstijl steeds meer gespot. Witte interieurs met veel natuurlijke invloeden. De landelijke woonstijl is geliefd door zijn eenvoud in kleuren en rust die het uitstraalt. Daarnaast worden de landelijke interieurs als sfeervol, gezellig, huiselijk en een tikkeltje romantisch ervaren. De woonstijl die een rustig en zorgeloos leven op het platteland representeert.

Kenmerken van de Landelijke woonstijl

“Bourgondisch” zou ook een zeer passende term zijn voor deze stijl. Een leven in een prachtig landhuis omringt door een enorme tuin vol bloeiende hortensia’s. Zie je het al voor je?
De landelijke woonstijl past bij een buitenleven. De woonstijl heeft veel natuurlijke basiselementen. Denk aan een lichte houten of natuurstenen vloer, houten steunbalken, en naturel of wit geschilderde meubelen. De aankleding is een combinatie van aardewerk in lichte kleuren, textiel (plaids en kleden) en een enkele dierenvacht. De structuur van het hout mag zeker gezien worden. Een strakke afwerking kan, maar is niet noodzakelijk. Kies liever voor een rustig kleurenpalet met karakteristieke materialen.

Natuurlijke materialen bij een landelijke woonstijl.

Kleuren

Het kleurenpalet van een landelijk interieur is altijd rustig. Felle of contrasterende kleuren kom je niet tegen. Denk bij deze woonstijl aan kleuren als: verschillende soorten wit, grijs en bruin. Daarnaast kun je één kleur als lichte accentkleur toevoegen. Dit kan lila, roze, blauw of groen(blauw) zijn. De onderstaande kleurpaletten zijn mogelijke kleuren voor een landelijk interieur. Door het gebruik van rustige kleuren creëer je ruimte en rust in het interieur.

Kleurpaletten landelijke woonstijl. (Histor kleuren)

Shoptips en adviezen

Heb je een kleurenpalet gekozen voor jouw landelijke woonstijl? Blijf binnen dit palet als je gaat shoppen voor de aankleding. De basiskleuren zijn wit, grijs en bruin, gecombineerd met de gekozen pastelkleur.
Waar moet je opletten? Bij een landelijke woonstijl kies je een paar grote elementen. Grote opvallende vaas. Mooie uitgesproken robuuste lampen. Sla de tierlantijntjes over. Dit maakt het interieur snel rommelig en vol.
Riviera Maison is een prima merk voor een landelijke woonstijl. Daarnaast heeft het merk Brynxz ook leuke en uitgesproken accessoires voor deze stijl. Combineren is het sleutelwoord.

Riviera Maison, een combinatie van landelijk, stijlvol en klassiek.

Accessoires van Brynxz doen het goed in een landelijk interieur. (Tuincentrum Slingerland)

Lees meer over het landelijke interieur.
Lees meer over de andere woonstijlen.
Hulp nodig bij het creëren van jouw ideale interieur? Bekijk de mogelijkheden en tarieven. Of neem direct contact op.

Landelijk Woonstijlen Wooninspiratie Kleuren Shoptip

Andere interessante blogs voor jou