De mooiste blauwe muurkleur

Best een gewaagde titel. Maar ik ben er echt van overtuigd dat dit de mooiste blauwe muurkleur is. Hij is stoer, hij heeft die grijze zweem die zo populair is en daarnaast is hij zeker ook warm. En na jaren van groene kleuren zijn we wel toe aan iets nieuws toch? Lees snel verder om deze kleur te ontdekken.

De mooiste blauwe muurkleur.

Natuurlijk en warm

Natuurlijke woonstijlen zijn al jaren erg populair. In de jaren 90 kozen we nog massaal voor romantisch en warm. Langzaamaan zijn de interieurtrends veel moderner geworden. In eerste instantie heel strak en haast futoristisch en later kwam er weer wat meer warmte in met de komst van de strand en Ibiza interieurs. De afgelopen jaren gingen we van de lichte woonkamers weer richting de kleur. We zijn los gegaan op groen en aardetinten. Vooral de grijsgroene kleuren en de zachte olijfkleuren zijn erg populair. En sinds dit jaar hebben we de comeback van de blauwe kleur! Blauw is absoluut een natuurlijke kleur, wat uitstekend aansluit bij de trends van de afgelopen jaren. Als je deze blauwe trendkleur wilt toepassen is het gewoon een kwestie van de juiste tint kiezen voor jouw interieur.

De juiste tint is warm en stoer.

Kleurnummer

De juiste blauwe tint is stoer, dat zich vertaalt in een grijze stoere zweem. Echter zorg je voor een warme ondertoon, zodat je niet met een harde of kille kleur op de muur komt te zitten. Je kunt natuurlijk zelf op zoek gaan naar de juiste muurkleur, maar je kunt ook eenvoudigweg deze kleur kopiëren. Het kleurnummer van de blauwe kleur op deze muren is: S0.20.40. Een vergelijkbare kleur van Histor is de kleur “Memorie” S 6020-B. Wil je liever een iets grijzere kleur? Kies dan voor de kleur IG KH M-138 van Karwei.

Muurkleur S0.20.40.

Combineren

Blauw is een natuurlijke en rustgevende kleur. Dit maakt het makkelijk om de blauwe kleur te combineren. Wil je graag die natuurlijke populaire woonstijl? Kies dan voor een combinatie met groen en bruin. Wat betreft materiaal mag hout sowieso niet ontbreken. Kies voor naturel kleur hout, zodat het geheel niet te donker wordt. Wil je juist stoer en donkerder? Dan kies je voor zwarte details in het interieur.

Laat de muurkleur op verschillende plaatsen terugkomen voor eenheid.

Tips van de stylist

  • Eenheid creëren in het interieur en dan vooral in de kleuren, doe je door de kleur op meerdere plaatsen terug te laten komen. Bijvoorbeeld in de wanddecoraties en woonaccessoires.
  • Planten zijn onmisbaar in een interieur. Zeker als je een natuurlijke woonstijl hebt. Kies voor een combinatie van fel groene en donker groene bladkleuren
  • Heb je een donkere kamer met weinig lichtinval? Misschien is een kleurvlak in deze blauwe kleur iets voor jou. Lees meer over kleurvlakken op deze pagina.
  • Op de onderstaande afbeelding zie je een minder belichte foto en het effect van de kleur in de woonkamer. Alle foto's op deze pagina zijn van dezelfde muur. En elke foto lijkt net een andere tint te zijn. Om het beste de kleur te bepalen in jouw woonkamer, haal je een kleurstaal bij de bouwmarkt of verfspeciaalzaak. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste kleur kiest voor jouw kamer.

Blauwe muurkleur als echte eyecatcher van de woonkamer.

Bekijk ook eens deze stijlstudio met donker blauwe kleur. Vind meer inspiratie op de blog. Of schakel vandaag nog hulp in van een interieurstylist voor persoonlijk advies!

Kleur Kleuradvies kleurtrend Woonkamer blauw Trendkleuren Trends

Andere interessante blogs voor jou