De mooiste kleuren voor de slaapkamer

De slaapkamer is de plek waar je tot rust komt. Vanzelfsprekend moet dit ook een plek zijn waar jij je prettig voelt. Daarbij spelen sfeer, kleur en licht een belangrijke rol. In deze blog laat ik je de mooiste kleurenschema’s en bijpassend behang zien voor de verschillende woonstijlen. Welke is jouw favoriet?

De slaapkamer

Als we kijken naar de functies en de daarbij behorende meubelen voor de slaapkamer, ben je met een bed en kledingkast vaak al klaar. Misschien nog een ladekast of een klein bureau met spiegel. En dan is menig slaapkamer vol. Echt veel meubelen heb je niet nodig. Bovendien speelt daglicht in de slaapkamer een kleinere rol dan in de woonkamer. In de slaapkamer wordt doorgaans voor kleuren met meer intensiteit gekozen. Oftewel donkere kleuren. Wat mij betreft is de slaapkamer de ultieme plek om te kiezen voor donkere kleuren en opvallende behangprints. Uiteraard zijn er ook voldoende mensen die liever een lichte en daarmee een frisse slaapkamer hebben. Ik laat je verschillende kleurencombinaties zien. Alle verfkleuren in deze blog zijn afkomstig van Histor. De naam en het merk van het behang staat vermeld onder de afbeeldingen.

Modern en stoer

Kies je voor de woonstijlen Modern, Industrieel, Stoer wonen of City, dan zijn de onderstaande kleuren en behang wellicht iets voor jou. Het onderstaande donkere behang geeft een stoere uitstraling, door de donkere kleur en de stenen op de afbeelding. Dit behang kun je zowel modern als industrieel stijlen. Naast dit behang heb je voldoende aan enkele lichte grijze kleuren. Ga je voor een opvallend accent, voor bijvoorbeeld de woonstijl City, dan is de gele kleur “Juli” in combinatie met dit behang een leuke optie.

Modern en stoer. Behang: Fotobehang Birkenrinde van Praxis; Kleuren van Histor.

Liever stoer met kleur, dan is dit betonlook behang in een blauwe denim kleur een goede keus. Leuk te combineren met monochromatische kleuren, oftewel andere blauwe tinten.

Stoer met kleur. Behang: Betonblokken van Gamma; Kleuren van Histor.

Klassiek en warm

Houd je meer van Klassiek en Stijlvol? Weleens gedacht aan marmer? En dan bedoel ik niet de echte natuurtegel, want die lopen nogal in de cijfers. Ik bedoel een mooi behang met marmer print. Zoals het behang in de afbeelding hieronder. Een klassieke stijlvolle slaapkamer heeft verder niet meer kleur nodig. Dit behang en één of twee andere lichte kleuren zijn voldoende, zoals een lichtroze of lichtgroene kleur.

Klassiek en Stijlvol. Behang: Eijffinger Riverside 330910 Marmer; Kleuren van Histor.

Liever een warmere kleur? Kies dan voor een warme tint ergens tussen rood en paars in. Het behang in de onderstaande afbeelding heeft verschillende warme kleuren. Door de geometrische vormen en lijnen is het een modern geheel in een klassieke kleur. Zeker niet oubollig. Gecombineerd met warme roze en bruine kleuren, creëer je een hotelsfeer. Voor het ultieme luxe gevoel, pas je een stof zoals velvet toe op deze slaapkamer (zoals het bedtextiel en de kussens op de foto).

Klassiek en Stijlvol. Behang: Fotobehang eighties bourgondy van Karwei; Kleuren van Histor.

De Ibiza slaapkamer

Enorm populaire en daarom onmisbaar in deze blog, de Ibiza look slaapkamer. Een slaapkamer met lichte kleuren en textuur. Het onderstaande behang past daar uitstekend bij. Deze kamer is gegarandeerd warm, sfeervol en fris. Ook een prachtig behang en mooie kleuren voor andere ruimten in het huis, zoals de woonkamer.

Klassiek en Stijlvol. Behang: Eijffinger Resource behang 369092; Kleuren van Histor.

Fris en wit

Kan de slaapkamer voor jou niet wit genoeg zijn? Bedenk dat je meer keuze hebt dan alleen wit-wit of warm wit zoals RAL9010. Met een lichte kleur, die je in eerste instantie niet eens zult opmerken, kun je wel net dat beetje sfeer en warmte brengen in de slaapkamer die je zoekt. In de onderstaande afbeelding de mooiste witkleuren van Histor.

Voor de Wit-wonen liefhebber. Kleuren van Histor.

Natuurlijk

Als je liever mee gaat met de Natuurlijke en Jungle trend van dit moment, dan is een groene kleur onmisbaar in de slaapkamer. Dat kan de kleur van het jaar zijn van Histor: Quiet Clearing. Of misschien een prachtig (foto)behang met bladeren of bomen. Combineer met groene en bruine tinten zoals in de onderstaande afbeelding is weergegeven.

Natuurlijk en Jungle. Behang: Esta Home Jungle Fever 151-138997; Kleuren van Histor.

Romantisch en kleurrijk

Voor de bloemenliefhebber is een bloemetjesbehang de keuze van dit moment. Misschien te druk voor de woonkamer. In de slaapkamer kan dit prima. Ieder behangmerk heeft wel een bloemenprint in de collectie. Ik koos hier voor een behang met een perzikroze kleur. De perzikkleur is helemaal van nu. En de kleur van het jaar volgens Pantone. Om de verschillende kleuren in het behang extra op te halen, kies je één of meerdere kleuren uit het behang die je elders in de slaapkamer terug laat komen.

Romantisch en Kleurrijk. Behang: Beau van Kwantum; Kleuren van Histor.

Ben je nog niet helemaal uit je keuze? Ik help je graag met het creëren van jouw droom slaapkamer, online of gewoon aan huis. Kijk hier voor de mogelijkheden en tarieven.

Benieuwd wat jouw favoriete woonstijl is? Doe hier de test!
Vind meer wooninspiratie op de blog.

Woonstijlen Slaapkamer Kleuradvies Behang

Andere interessante blogs voor jou