De perfecte boekenkast

Iedereen heeft ze, boeken. Maar waar laat je ze? De meeste mensen hebben een boekenkast in huis. Misschien een kleine variant in de woonkamer of een gehele muur vol met boeken. Heb jij genoeg ruimte voor een bibliotheek in huis of denk je dat je geen ruimte hebt voor een boekenkast en liggen jouw boeken noodgedwongen in een doos op de kast? Naast de meest standaard boekenkasten zoals de Billy boekenkast van Ikea zijn er nog veel meer leuke opties om jouw boeken op te bergen. In deze blog staan een aantal ideeën. Houd je het graag rustig, orden je boeken dan op grootte en kleur.

Boeken in de radiator ombouw

Een verwarming is niet het mooiste item in een woning. Veel mensen laten een verwarming wegwerken achter een radiatorombouw. Heb je er weleens aangedacht om hierin een boekenkast te verwerken? Een radiatorombouw wordt vaak gecombineerd met een nieuwe grotere vensterbank. Indien er ruimte naast of boven de verwarming overblijft, dan kun je extra planken laten maken in de ombouw. Door deze manier van efficiënt inrichten, creëer je juist ruimte voor jouw boeken en het effect is verbluffend.

Voor de kleine woonkamer

Heb je weinig ruimte in jouw woonkamer en liggen je boeken momenteel opgeslagen in een doos? Bekijk dan eens deze manier van het stallen van jouw boeken. Op de onderstaande inspiratie afbeelding van Ikea zijn verschillende boekenplanken en kasten bevestigd boven en naast het raam en boven de bank. Een boekenkast hoeft dus niet op de grond te staan. En de besparing van ruimte is optimaal!

Maak jouw eigen boekenkast

Aangezien ieder huis anders is, zal een standaard boekenkast niet altijd passen. Als je jouw eigen boekenkast ontwerpt en maakt dan weet je zeker dat de boekenkast in jouw woning past. Dit hoeft absoluut niet moeilijk te zijn. Stapel bijvoorbeeld een aantal kubussen op elkaar en klaar is jouw eigen gemaakte boekenkast!

Boeken in de lamp

Gespot in Berlijn! Deze prachtige lamp met boekenkap. Misschien is dit idee niet geschikt voor boeken die je nog wilt gaan lezen, maar wel een echte eyecatcher voor in de woonkamer. Het is dan ook raadzaam om boeken te gebruiken die je eigenlijk al weg wilden doen.

Lees meer leuke ideeën voor in huis!

DIY Woonkamer Boeken inspiratie

Andere interessante blogs voor jou