De woonstijl van de stylist

Los van de vele verschillende interieuradviezen die ik gegeven heb, heb ik uiteraard ook een persoonlijke voorkeur. In deze blog vertel ik je graag wat dat is en laat ik je mijn woonstijlen door de jaren heen zien. Uiteraard staat mijn persoonlijke voorkeur los van mijn adviezen. Bekijk de projecten in mijn portfolio.

Als ik terugkijk naar mijn persoonlijke interieurfoto’s springt er één woonstijl bovenuit: Kleurrijk. Bijna al mijn interieurs zijn kleurrijk geweest.

Slaapkamer in het ouderlijk huis

Mijn eerste slaapkamer heb ik uiteraard niet zelf ingericht, dat deden mijn ouders. Toen ik vanaf mijn tienerjaren zelf mocht kiezen welke kleuren ik in mijn kamer wilde, koos ik voor geel behang, met halverwege de muur zo’n prachtige jaren ’90 behangstrook (met bloemen). Alle kozijnen, deuren en de radiator werden blauw geschilderd. Geel-blauw dus. Mijn ouders hadden liever dat de vitrages en gordijnen licht bleven, net als het plafond. De rest van de kamer was gekleurd. De decoratie bestond uit natuurlijke elementen: zelf geraapte schelpen in conservenpotten, afbeeldingen van tijgers en jachtluipaarden, verschillende kunstplanten en posters van Katja Schuurman. Ja, Katja was/is mijn grote inspiratiebron. Verder vond je op mijn kamer veel dierenknuffels en fotolijstjes. De afbeelding linksonder laat een klein stukje van de muur van mijn slaapkamer zien. Helaas heb ik niet meer foto’s van mijn kamer uit dit analoge tijdperk.

Links: Mijn slaapkamer in het ouderlijk huis; rechts: één van mijn studentenkamers.

Studentenkamer

In totaal heb ik in drie studentenhuizen gewoond, in Leiden, Rotterdam en Tilburg. Ook hiervan zijn maar heel weinig foto’s te vinden, waarvan de meeste niet geschikt zijn voor deze website ;). De bovenstaande rechter foto laat een gedeelte van mijn studentenkamer zien. De zilverkleurige muur was geschilderd door de vorige bewoner. In de kamer had ik nog twee witte muren en een paarse muur. Paars was de accentkleur van deze kamer en kwam in de aankleding en gordijnen terug. Iedereen die binnenkwam zei dat mijn kamer net een kleine huiskamer leek, in plaats van een studentenkamer.

Mijn eerste echte woningen

Mijn eerste echte woning was één groot kleurrijk paradijs. Ineens had ik een inkomen en kon ik zelf beslissen welke kleuren, materialen en meubelen ik wilde. Met als resultaat een zeer kleurrijke en gewaagde wand in de woonkamer. De muur was onderverdeeld in drie banen, met drie verschillende kleuren: donkerrood, oranje en geel. De aankleding bestond uit veel natuurlijke en dierlijke elementen. Grote kamerplanten, houten olifanten, een houten giraf van 2 meter hoog, harige kussens en houten meubelen. Een combinatie van de woonstijlen: Avontuurlijk, Natuurlijk en Kleurrijk.

De muur in mijn eerste woning was erg kleurrijk.

Mijn tweede eigen woning was ineens heel anders. Geen idee waarom. Het was heel vrouwelijk met veel zwart, wit, natureltinten en uiteraard paars. Ook hier kwam veel hout in het interieur voor. Inmiddels beschikte ik over een digitale camera, dus heb ik meer foto’s van dit interieur. Mocht je afvragen waar ik de kleur had gelaten? In de slaapkamer. De woonstijlen van dit interieur: Romantisch, Zwart-wit, Klassiek en kleurrijk.

Stoer, vrouwelijk, klassiek en romantisch.

Samenwonen

In 2011 trok ik in bij de liefde van mijn leven, mijn huidige vriend. Dat was in een nieuwbouw appartement in hartje Rotterdam. Hij woonde hier al, dus het interieur was al compleet. We hadden zijn bank ingeruild voor mijn bank. De rest van mijn oude inboedel verkochten we via Marktplaats. Het appartement was vooral heel modern en strak ingericht, zoals de woonstijl City. In de slaapkamer heb ik kleur toegevoegd, voor de rest hebben we het vrij rustig gehouden qua kleuren en aankleding.

Modern appartement in hartje Rotterdam.

Recente woning

In 2015 zijn we samen naar een echt grote mensen huis verhuisd in Krimpen aan den IJssel. En samen hebben we een nieuw interieur gevonden wat bij ons beide past. Kleurrijk voor mij en strak en overzichtelijk voor mijn vriend. Het huis is nog lang niet af, en we hebben nog heel veel woonwensen. Dus wellicht kun je in de toekomst meer lezen over mijn huidige interieur.

Ons huidige interieur: Kleurrijk, Natuurlijk en ook strak en overzichtelijk.

Lees meer over mij of mijn advies mogelijkheden.
Of vind meer inspiratie op de blog of bij de woonstijlen.

Woonstijlen Verschillende interieurs Vroeger en nu Stylist

Andere interessante blogs voor jou