Doe het zelf Wandhanger

Een wandhanger als wanddecoratie in het interieur is helemaal hip. Ze zijn sfeervol en passen bij een lichte en natuurlijke woonstijl, die we op dit moment veel zien. Veelal gaat het bij wandhangers niet om kleur, maar om de textuur en de vorm. De woonwinkels liggen vol met allerlei soorten wandhangers. Je maakt hem ook eenvoudig en goedkoop zelf! In deze blog laat ik je graag wat voorbeelden zien en leg ik je uit hoe ik mijn wandhanger maakte.

Wanddecoraties van nu

De fotolijsten en schilderijen zijn alom bekend als wanddecoratie. We hebben al veel verschillende wanddecoraties voorbij zien komen de afgelopen paar jaar. Het lijkt wel alsof we steeds meer variatie willen, in wat we aan de muur hangen. Op het moment zijn de wandhangers erg populair. Wil je meer lezen over andere wanddecoraties van dit moment? Klik dan hier.

Wandhangers

Wandhangers kunnen verschillende vormen en uitvoeringen hebben. Veelal worden ze gemaakt van wol, draad, textiel of een natuurproduct zoals gras. De kleuren zijn veelal zacht en natuurlijk. De textuur van de wandhanger trekt meer aandacht dan de kleur.

DIY wandhanger

Bij hobbywinkel Pipoos kocht ik een metalen ringen in goudkleur. Ik heb de 25 cm ring gebruikt. Daarnaast kocht ik een bol wol in een donkergroene kleur en een bolletje dik garen in een zacht roze/zalm kleur.

De materialen voor de wandhanger kocht ik bij Pipoos.

De donkergroene wol heb ik in drie lange bundels om de ring geslagen. Met het garen maakte in een veer volgens de onderstaande beschrijving.

DIY veer maken met dik garen.

Het eindresultaat

DIY wandhanger.

Om de veer nog meer fluffy te maken, kunnen de uiteinden van het garen ontward worden, zoals in de foto van het voorbeeld. Inmiddels heb ik de draden van de veer ontward en de veer bijgeknipt. Je vindt het eindresultaat in de Stijlstudio Zomers Stoer wonen.

Bekijk hier meer leuke wanddecoraties van dit moment.
Vind meer wooninspiratie op de blog.

Heb jij de stijlstudio’s al bekeken? Je vindt ze hier.

DIY Wanddecoratie ideeën Aankleden Accessoires doe-het-zelf

Andere interessante blogs voor jou