Een werkplek aan huis

Thuiswerken is heerlijk! De luxe om je eigen tijd in te delen. Werken in een je eigen vertrouwde sfeer, in alle rust. Natuurlijk willen we thuis ook het comfort van een kantoorplek. Langdurig aan de eettafel werken is voor velen geen optie, omdat het tafelblad hoger is. Een bureau zorgt voor een betere werkhouding en uiteindelijk voor langer werkplezier. In deze blog neem ik je graag mee in het creëren van een thuiswerkplek.

Mijn werkplek in de woonkamer waar ik alles bij de hand heb.

Hoeveel ruimte heb je nodig

Voordat je een plaats kiest, bepaal je eerst wat voor soort werkzaamheden je gaat uitvoeren en wat je daarvoor nodig hebt. Heb je voldoende aan een ruimte voor een laptop en een ladeblok? Of heb je een ruime werkplek nodig voor creatieve werkzaamheden? En misschien een kast om alle spullen in op te bergen? Met het beantwoorden van deze vragen kun je de hoeveelheid ruimte die je nodig hebt bepalen.

Sommige werkzaamheden vragen meer ruimte. (Ikea)

Waar ga je zitten?

Deze vraag houd je waarschijnlijk het meeste bezig. Zit je het liefste in de woonkamer of heb je een aparte ruimte voor een werkkamer. Een werkplek creëren in een grote slaapkamer behoort ook tot de mogelijkheden. Als je weet hoeveel ruimte je nodig hebt, ga je opzoek naar een plaats waar je die ruimte beschikbaar hebt of kunt maken.
De plaats is ook afhankelijk van de antwoorden op de volgende vragen:

  • Kun je tijdens jouw werkmomenten ongestoord werken op deze plaats? Of heeft de ruimte dan een andere functie?
  • Zijn er andere factoren waardoor je te veel afgeleid kan worden tijdens het werken in deze ruimte? Denk aan uitzicht op een druk verkeerspunt, harde geluiden van een centrifugerende wasmachine of andere apparatuur?
  • Is er voldoende daglicht op de gekozen plek? De gehele dag in het donker of bij kunstlicht werken is geen goede keuze.
  • Ook frisse lucht en temperatuur zijn belangrijk. Is er een verwarming? Kan er eventueel een raam of een deur open?
    Neem alle antwoorden op de bovenstaande vragen mee in jouw keuze.

Ter inspiratie

Zwart, wit en hout. (Ikea)

Zwart, wit en hout. (Ikea)

Kleurrijke kleine werkplek in de woonkamer. (Ikea)

Tijdloze werkplek. (Ikea)

Lichte zolderkamer, ideaal voor een fijne werkplek. (Ikea)

Bekijk meer wooninspiratie op de blog.
Liever hulp bij de creatie van een werkplek aan huis? Bekijk de mogelijkheden en tarieven.

werkplek Wooninspiratie Woonkamer

Andere interessante blogs voor jou