Eindresultaat Safari slaapkamer

De slaapkamer van onze zoon is (bijna) klaar! In september schreef ik over de slaapkamer van onze zoon. Hij was echt toe aan een nieuw bed. Tijd voor een echte kinderkamer in plaats van een babykamer. Het thema Safari stond al vast. Onze zoon is dol op dieren en zijn mama is dol op de kleur groen. Tja dan wordt het een safarikamer! Eerder maakte ik het ontwerp voor de kamer, dat je in deze blog kunt lezen. Aangezien ik nog even druk was met een andere klus, moest de kamer nog even een maandje wachten. En nu is hij af! Nou bijna af, want er mag nog iets meer gedecoreerd worden. Dat volgt nog. In deze blog de voor foto’s en de foto’s van het eindresultaat. Het proces dat ik heb doorlopen om deze kamer te maken en waarom het eindresultaat net wat afwijkt van het ontwerp, lees je hier.

Foto’s voor de make-over

Babykamer voor de make-over.

Toen ons zoontje geboren werd, waren we nog niet op de hoogte van het geslacht. Dit was een bewuste keuze. We hebben de babykamer daarom neutraal gehouden. We hadden slechts één muur in een kleur geschilderd. De overige muren waren wit. Boven het bed hing een mobiel met papieren vlinders en er zaten grotere papieren vlinders op de muur. Na het eerste jaar hebben we de vlinders verwijderd. Begin dit jaar, toen duidelijk werd dat ik een safarikamer ging maken, heb ik de ladenkast beplakt met plakfolie met dierenprints. Langzaamaan was ik al aan het toewerken naar de nieuwe kamer. Zo maakte ik ook de twee dieren schilderijtjes die op het wandbord staan.

Eindresultaat

Het eindresultaat van de safari slaapkamer.

De licht groene kleur die al op de muur zat, is ook op twee andere muren gebruikt (kleur “Tevreden” van Praxis). Één muur heeft een donker groene kleur gekregen (kleurnummer: J0.50.40). Het bed komt van Leenbakker. Oorspronkelijk heeft het bed een grijze kleur. Aangezien ik deze kleur niet vond passen, heb ik het bed geschilderd ( Kleur: Spiced Honey van Flexa). Het wandbord heeft dezelfde kleur gekregen als het bed. Dit wandbord hing ook in de babykamer, in een lichte witte kleur. Ik heb dit bord zelf gemaakt van vuren houten timmerpanelen.

Dit moet er nog gebeuren

Zoals ik al aangaf in de intro is de kamer nog niet helemaal af. Ik wil nog wat accessoires shoppen. Ik heb nog een leuke kist gezien bij Xenos en er komt nog een klein tafeltje naast het bed. Daarnaast ben ik ook nog opzoek naar bijpassende dekbedovertrekken. Wordt vervolgd...

Bekijk hier het ontwerp en hier wat ik gedaan heb om deze kamer te maken.
Vind meer leuke wooninspiratie op de blog.
Wil je ook een kinderkamer met thema laten ontwerpen? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Safari Kinderkamer Slaapkamer Eindresultaat Make-over

Andere interessante blogs voor jou