Kleur van het jaar 2019: Spiced honey

Begin deze maand lanceerde Flexa de kleur van het jaar 2019: Spiced honey. Een bruintint met geel en oranje pigmenten. De keuze voor de titel “kleur van het jaar 2019”, vind ik jammer (wat mij betreft kiezen ze ieder seizoen een nieuwe kleur ;). Spiced honey is namelijk een fantastische kleur voor het najaar en de december maand van 2018. Ik ben niet verliefd op deze kleur, maar de warme gloed of misschien zelfs glinstering die over deze kleur zit is erg aantrekkelijk. Als er een bruine goudkleur bestaat, dan is dit hem. Vandaar wellicht de naam honey. Ik heb de kleur wel toegepast in mijn huis. Benieuwd waar? Kijk hier.

Woonstijlen

Uiteraard heb ik meteen gekeken in welke woonstijlen deze kleur goed past. Aangezien deze kleur goed te combineren is, past spiced honey in veel woonstijlen. Wat mij betreft komt deze kleur het beste tot zijn recht in de woonstijlen: Avontuurlijk, Natuurlijk, Stijlvol en Scandinavisch.

Kleuren Avontuurlijke woonstijl.

Kleuren Natuurlijke woonstijl.

Kleuren Stijlvolle woonstijl.

Kleuren Scandinavische woonstijl.

Tips voor de kleur spiced honey

  • Ben je op zoek naar een bruintint met een gouden ondertoon? Dit is hem.
  • Deze kleur is super goed te combineren met de najaarskleuren van 2018.
  • Oké het is wat vroeg, maar toch alvast deze tip: Komende december staat de kerstboom fantastisch voor een wand in de kleur Spiced honey. Uiteraard heeft de kerstboom dan goudkleurige versiering, gecombineerd met de najaarskleuren van dit jaar (hier vind je de najaarskleuren van 2018).

Alvast een glimp van de kerstkleuren van 2018, met Spiced honey.

Wil je deze kleur echt goed kunnen beoordelen? Ga hem zelf bekijken in de bouwmarkt of door middel van een Flexa kleurtester. Op een beeldscherm komt een kleur altijd anders over.

Spiced honey, kleur van het jaar 2019.

Op zoek naar kleuradvies voor jouw interieur? Nieuw persoonlijk kleuradvies online voor 15,- euro!! Klik hier.

Lees meer over de woonstijlen.
Ik gebruikte de kleur van het jaar op de kinderkamer. Kijk hier.
Of vind meer inspiratie op de blog.

De kleurennamen in deze blog zijn kleuren van Flexa.

Kleur van het jaar Flexa Kleuradvies Kleuren Woonstijlen Najaarstrend

Andere interessante blogs voor jou