Foto's in het interieur

Foto’s zijn herinneringen aan momenten of afbeeldingen van dierbare personen. De meeste mensen bewaren foto’s op de computer of in fotoboeken. De mooiste foto’s worden opgehangen of neergezet. Foto’s maken van een huis een thuis. Ze zeggen iets over jou en jouw leven. Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden om foto’s in jouw interieur toe te passen. Niet zo gek natuurlijk. We willen onze foto’s graag zien, maar dan moeten ze wel in het interieur passen. In deze blog laat ik verschillende manieren zien waarop je foto’s in jouw interieur terug kunt laten komen.

Wat we al kennen

Foto’s in het interieur zijn niet nieuw. We kennen de wissellijsten van vroeger, wat nog steeds de meest gebruikte methode is. Deze methode zal altijd blijven. Deze manier is ook erg praktisch, aangezien de foto vrij eenvoudig te verwisselen is voor een andere foto. Bekijk hier hoe je wissellijsten leuk kunt ophangen.
Daarnaast kennen we foto’s op canvas, aluminium, plexiglas, hout en tuinposters. Hierbij vereeuwig je een bijzondere gebeurtenis op een wanddecoratie. Echter is dit minder geschikt voor je laatste vakantiekiekjes, aangezien je die vaker wisselt. Deze manier van wanddecoratie is voor de bijzondere momenten, zoals bruiloften en new born shoots.

Foto’s vereeuwigd op verschillende materialen (Drukzo).

Fototrend

Tegenwoordig kiezen we voor snelle en eenvoudige ophangmethode. Denk daarbij aan touwtjes, knijpers en fotowandrekken. Helemaal hip is het zwart metalen fotowandrek. Hieraan hang je foto’s en andere items op met knijpers. Denk aan tekeningen van de (klein)kinderen, ansichtkaarten of kleine decoraties. De onderstaande afbeeldingen passen allemaal binnen deze trend. Van links naar rechts: 1. Metalen wandrek van Xenos; 2. Houten tijdschriftenrek van VT wonen (ook leuk voor foto’s en fotolijsten); 3. Metalen wandrek van Xenos; 4. Scheidingswand van Ikea met metalen rek voor het ophangen van foto’s en andere decoraties.

Trendy wandrekken van Xenos, VT wonen en Ikea.

Nog een trend is de wandplank gecombineerd met wissellijsten. Op een smalle wandplank met opstaande rand kun je lijsten met verschillende afmetingen zetten, zonder de lijsten afzonderlijk op te hangen aan spijkers of schroeven (Onderstaande rechter foto).

Links: Canvas met touwtjes en knijpers van Action; rechts: wandplank met lijsten van Ikea.

Mijn favorieten

Mijn favoriete wanddecoraties voor foto’s zijn twee totaal verschillende. De eerste is een canvas met standaard print of zelf geschilderd, met daarvoor touwtjes met kleine knijpers. Aan deze knijpers hang je de foto’s op. De bovenstaande linker afbeelding laat deze variant zien.
Mijn andere favoriet ben ik al in meerdere uitvoeringen tegengekomen, maar de onderstaande variant blijft een fantastische uitvoering. Deze wanddecoratie kwam ik tegen bij een klant. Zij hadden een reis gemaakt door Afrika en aan de hand van al hun vakantiefoto’s deze prachtige fotomozaïek laten maken. Het idee van een fotomozaïek is dat je één hoofdfoto kiest, die vervolgens wordt gevormd door alle andere foto’s aan de hand van de overheersende kleur in de foto. De onderstaande zebra foto hadden zij zelf gemaakt. Van dichtbij bestaat de canvas uit honderden kleine foto’s van dezelfde reis.

Fotomozaiek. Één foto is opgebouwd uit honderden kleine foto’s.

Doe-het-zelf tips

  • Bij de Action koop je voor een paar euro draad en knijpers. Span een touwtje voor een schilderij, lijst of canvas en hang hieraan jouw foto’s op.
  • Of laat het idee van het schilderij of rek helemaal los en span een touwtje tussen twee spijkers/schroeven en hang daar jouw foto’s aan op.
  • Kurk is weer helemaal terug van weggeweest. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prikbord of kurkwand voor jouw foto’s?

Wil je meer lezen over wanddecoratie? Klik dan hier.
Of lees verder op de blog.

fotolijst Wanddecoratie DIY doe-het-zelf Inspiratie Favorieten ideeën Ikea Xenos

Andere interessante blogs voor jou