Tips om fotolijsten op te hangen

Foto’s maken van een huis een thuis. Ze herinneren je aan bijzondere momenten en personen. Niet zo gek, dat iedereen wel foto’s in zijn interieur heeft verwerkt. Dat hoeft uiteraard niet in de woonkamer, maar kan ook in de hal of overloop, boven de trap en in de wc. Je kunt foto’s op verschillende manieren ophangen. Één van deze manieren is het gebruiken van wissellijsten. In deze blog laat ik verschillende manieren zien om de lijsten op te hangen aan de muur. Uiteraard kun je in de lijsten ook posters of tekeningen doen.

De standaard ophangmethode

De meest gebruikte manier om lijsten op te hangen is dezelfde lijsten met dezelfde afmetingen recht naast elkaar op te hangen. Dit is een klassieke methode, maar is ook uitermate geschikt voor de moderne woonstijlen. Zeker bij grote lijsten is deze manier aan te raden. Door deze overzichtelijke methode ligt de nadruk echt op de inhoud van de lijsten en minder op de lijsten zelf.

Standaard ophangmethode.

Uitlijnen

Heb je liever kleinere lijsten, dan is uitlijnen een goede methode voor een strak en overzichtelijk resultaat. Bij deze methode kies je voor lijsten met dezelfde vorm en/of afmeting. Het lijnenspel van deze manier is strak. Aan alle zijde van de lijsten kunnen denkbeeldige lijnen getrokken worden, waarop de lijsten gelijk hangen, zoals in de onderstaande afbeeldingen.

Fotolijsten aan alle kanten uitgelijnd.

Verschillende afmetingen uitlijnen

Houd je van een strak resultaat of heb je een modern interieur, en heb je lijsten met verschillende afmetingen? Dan is uitlijnen ook hier een goede methode. Ondanks de verschillende afmetingen, wordt de bovenkant van de lijsten uitgelijnd. Gezien vanaf de bovenkant van de lijsten, hangen de lijsten allemaal op dezelfde hoogte. Ondanks de verschillende afmetingen, is het resultaat strak.

Lijsten aan de bovenzijde uitgelijnd.

Speels ophangen

Wat overblijft, is de speelse ophangmethode. Hierbij worden de lijsten op gevoel opgehangen. Hang eerst de grote lijsten op en voeg daarna de kleine lijsten toe. Ben er op bedacht dat de aandacht bij deze ophangmethode ook op de lijsten ligt en niet alleen op de afbeeldingen. Vandaar dat je bij deze methode ook veel verschil ziet in kleur en afmetingen van de lijsten.

Fotolijsten speels opgehangen.

Tip

In het ophangen van de lijsten zit geen goed of fout. Ga op je gevoel af. Welke manier spreekt je het meeste aan? Past dit bij het lijnenspel van jouw interieur?

Ook leuk, fotolijsten op een wandplank.

Lees nog meer leuke ideeën om foto's in jouw interieur op te hangen.
Of bekijk meer wooninspiratie op de blog.

fotolijst diy Wanddecoratie Wooninspiratie Decoratie

Andere interessante blogs voor jou