Groen, een kleur om van te houden

Groen is een fantastische kleur. Het is een kleur die je overal ziet, maar niet zal vervelen. Alleen al door de toevoeging van kamerplanten haal je deze prachtige kleur in huis. In deze blog vertel ik je hoe je deze kleur kunt toepassen, welke woonstijlen geschikt zijn voor deze kleur en waarom ieder huis deze kleur kan gebruiken.

Groene kleuren binnen en buiten.

Natuurlijk groen

Overal om ons heen is groen waar te nemen. De natuur heeft als basiskleur groen (en bruin). Planten danken hun groene kleur aan de bladgroenkorrels in de bladeren. Dankzij de bladgroenkorrels maakt een plant zijn eigen energie met behulp van water en zonlicht. Het bladgroen is noodzakelijk voor een plant. En wij genieten dankbaar van de mooie groene kleuren. Doordat groen een natuurlijke grondslag heeft, wordt deze kleur door vrijwel iedereen verdragen. Groen is fris, natuurlijk en rustgevend. Door een klein beetje groen toe te voegen aan je interieur, haal je kleur in huis, zonder overdaad. Een kleur die in iedere huis kan!

Groene accessoires voor de woonkamer.

Woonstijlen

Uiteraard past de kleur groen uitstekend bij de woonstijlen Natuurlijk, Jungle, Kleurrijk, Avontuurlijk, City en Modern. Ook bij een Romantische woonstijl past een groene kleur. Zwart-wit wonen in combinatie met groene kamerplanten is prachtig. Denk bijvoorbeeld aan de zwart-wit-hout woontrend met kamerplanten. De onderstaande groene kleuren passen bij de genoemde woonstijlen.

Groene kleuren voor de woonstijlen. (Histor)

Uiteraard zijn er geen vaste regels voor het combineren van groen bij de woonstijlen. Er zijn veel meer kleuren groen te bedenken. Heb je een moderne woonstijl? Kies dan voor een groen met meer intensiteit. Bij rustige woonstijlen passen een donkere of minder opvallende groene kleur beter.

Toepassen

Hoe je deze kleur toepast is afhankelijk van effect dat je wilt. Is de groene kleur een accentkleur? Laat de kleur dan veelvuldig terug komen in accessoires. Heb je een rustige woonstijl en wil je subtiel een groene kleur gebruiken? Kies een (kleine) wand en schilder deze in een rustige groentint. Een olijfkleur is erg populair als rustige groen kleur. De onderstaande kleuren zijn ook geschikt voor een rustige woonstijl.

Rustige groene kleuren. (Histor)

Favoriet

Groen is mijn favoriete kleur. Vooral omdat het een verfrissende, positieve en makkelijke kleur is. Zowel voor kleding als voor het interieur. Laat je inspireren door al het groen om je heen en voeg ook wat meer kleur toe aan jouw interieur! Wat is jouw favoriete kleur?

Ben jij toe aan meer kleur in jouw interieur? Groen of misschien een andere kleur? Met Woonstijladvies op maat, kom ik twee uur aan huis en zoeken we samen een kleur die bij jou past. Natuurlijk kun je ook andere vragen stellen. Neem contact op voor een afspraak.

Interieurstylist Nicole helpt je graag met jouw droominterieur.

Bekijk ook eens de woonstijlen of lees meer op de blog.

Wooninspiratie Kleur Kleuradvies Groen Woonstijlen DIY doe-het-zelf

Andere interessante blogs voor jou