Groene kleur van het jaar van Histor

In de blog “Kleuren van het jaar 2019” kwam de kleur Quiet Clearing al even voorbij. Dit is de kleur van het jaar 2019, volgens Histor. In deze blog iets meer aandacht voor de warme groene kleur. Groen is echt een kleur van nu. Het verbaasde me enorm dat er nog geen groene kleur als “kleur van het jaar” was uitgeroepen. Histor komt dit keer wel met een groene kleur!

Kleur van het jaar 2019.

Groene kleurtrend

Jaren lang wilde iedereen wit, grijs en zwart. Als er toch om kleur werd gevraagd, was het standaard de kleur blauw. Sinds 2018 heeft er een enorme verschuiving plaats gevonden. Door de opkomst van de woonstijlen als Jungle en Avontuurlijk, heeft de kleur groen gewonnen in populariteit. Bij de meeste interieuradviezen op dit moment wordt de kleur groen genoemd. Bizar eigenlijk. Voorheen wilde iedereen blauw… nu wil iedereen groen.

Onze schouw in twee kleuren groen. Wat is jouw favoriet?

Ode aan de kleur groen

Groen is één van mijn favoriete kleuren. Het is een kleur die je buiten overal ziet. Een natuurlijke kleur. Een rustige kleur. En ook zeker een frisse kleur. Groen kan veelvuldig aanwezig zijn, zonder direct te overschreven. Van nature kunnen we een geweldige hoeveelheid aan groen goed verdragen. Juist daarom is het zo raar dat groen lange tijd buiten beeld is gebleven. Wellicht refereerde groen te veel aan de oubollige groene dennenkleur (denk aan de kunststof tuinmeubelen van 20/30 jaar terug). Als je het mij vraagt kan groen altijd, gewoon omdat het zo’n natuurlijke kleur is. Hetzelfde als de kleur blauw.

Kleur Quiet Clearing van Histor.

Quiet Clearing

Histor komt wel meteen met een statement kleur. Een groene kleur die je niet zo maar kan ontgaan. Het is een kleur met veel intensiteit. Lekker donker dus. Door de warme ondertoon ontstaat er geen kil effect, maar juist een behaaglijk en knus gevoel.

Kleur Quiet Clearing van Histor.

Vandaag heb ik te horen gekregen dat ik 5 liter muurverf van Histor in de kleur Quiet Clearing gewonnen heb. Wat een mazzel!! Dus binnenkort kunnen we deze kleur in ons huis bewonderen. Uiteraard laat ik je op deze blog zien waar ik de kleur gebruikt heb. Wordt vervolgd!

Lees meer over de kleur van het jaar van Pantone en Flexa.
Bekijk meer wooninspiratie en interieuradvies op de blog.
Liever persoonlijk advies aan huis? Bekijk hier hoe ik jou kan helpen.

Kleur van het jaar Histor Groen Woontrend

Andere interessante blogs voor jou