Haal warmte in huis met deze natuurlijke kleuren

Hoewel sommige mensen nog volop van hun vakantie genieten, zijn de schoolvakanties toch echt voorbij. En wat hebben we genoten van de heerlijke warme zomer. Met de komst van september moeten we helaas ook inleveren op de temperatuur. Wil je lekker warm nazomeren? Haal dan warme kleuren in huis, dan zit je deze herfst en winter er warm bij! Lees snel meer voor mijn tips en ga zelf aan de slag.

Warme nazomer met natuurlijke kleuren.

Accessoires

Hebben jouw meubelen koele kleuren? Geen nood. Met de juiste accessoires en muurkleuren creëer je met een aantal kleine aanpassingen een groots effect. Op de bovenstaande foto is een grijze bank en zwarte salontafel te zien. Niet bepaalt warme kleuren. Door de toevoeging van de juiste accessoires en muurkleur oogt het geheel warm en aangenaam. Dat kun jij thuis natuurlijk ook. Met de onderstaande accessoires en muurkleuren kun je direct zelf aan de slag.

Woonaccessoires voor een direct warm gevoel in huis.

Items van de bovenstaande afbeelding:

  • Wandborden: Bali-Goeds
  • Gedroogde pluim: Aliexpress of van het lokale tuincentrum.
  • Kussens: Made by Gwen
  • Vloerkleed: Leenbakker

Heb je al verschillende bruine tinten in jouw interieur, zoals een bruine bank en houten meubelen en wil je daar warme accessoires aan toevoegen? Kies dan voor lichte warme kleuren, zoals beige, ecru, zand en roomwit. Hierdoor creëer je dezelfde sfeer zonder dat het vlak en saai wordt. Zorg voor voldoende contrasten met zwarte details en eventueel een accentkleur. Dit kan in accessoires maar ook in details van de meubelen.

Muurkleuren

Muurkleuren kiezen is niet altijd eenvoudig. Ik help je op weg met een voorselectie in de onderstaande afbeeldingen. Wil je een lichte of juist donkere kleur? Hoeveel direct daglicht heb je in de ruimte? En welke kleuren hebben de meubelen in de ruimte?
Bruine kleuren met een rode of oranje ondertoon zijn erg populair. Dat klinkt heel spannend. Maar oordeel zelf.

Bruine tinten met rode of oranje ondertoon.

Liever een grijsbruine kleur?

Bij bruine meubelen kun je ook kiezen voor een grijsbruine kleur. Hiermee voorkom je dat het saai of klassiek wordt. Grijs geeft een moderner effect. De bruine ondertoon zorgt voor warmte.

Grijsbruine kleuren voor een warm en modern effect.

Tips van de stylist

  • Heb je vooral veel dezelfde natuurlijke kleuren in huis, omdat je liever geen accentkleur hebt? Maak dan gebruik van sprekende materialen en structuren. Kies voor grof hout, unikleur kussens met reliëf en een hoogpolig of grof geknoopt vloerkleed.
  • Planten zijn onmisbaar in een interieur (ik blijf het toch zeggen ;). Blijven jouw planten nooit leven? Blijkbaar heb je nog niet de geschikte plant voor jouw woonkamer (hoeveelheid licht en warmte) gevonden. Of ligt het aan de manier waarop je ze verzorgt of juist niet verzorgt? Lees hier meer over makkelijke kamerplanten en hun verzorging.
  • Spiced Honey is ook een uitstekende kleur om direct warmte in huis te krijgen. Warm en heel sfeervol. Ken jij deze kleur van Flexa al? Bekijk hem hier.

Bekijk de warme kleuren van de afgelopen zomer in de stijlstudio’s. Wat is jouw favoriet?
Hulp nodig bij het creëren van jouw aangename warme sfeer? Ik help je ook online met jouw droominterieur.
Of vind meer wooninspiratie en trends op de blog.

interieurkleuren Kleuradvies Natuurlijk Interieuradvies

Andere interessante blogs voor jou