Herfsttip: Hout in huis

De herfst is begonnen. De bomen laten zich van hun kleurrijkste kant zien. De komende periode zijn we gezegend met prachtige warme gekleurde bladeren aan de bomen, zwierend door de lucht en liggend op de grond. Wat er over blijft is hout. Hout als basis van de boom. Iedere boom heeft zijn eigen kleur, structuur en vorm. Deze kenmerken komen prachtig tot hun recht in een natuurlijke woonstijl. Zeker in de herfst mag hout aanwezig zijn in het interieur.

Hout hoort bij de herfst.

Hout als basis

Hout is een veelzijdig product. Van oudsher wordt hout gebruikt voor de bouw van hutten, huizen en andere verblijfsplaatsen. Over heel de wereld is hout populair. Zowel voor de basis als decoratief. Tegenwoordig mag hout gezien worden. Denk aan prachtige houten tafelbladen, houten vloeren, dienbladen en plateaus. Vooral deze laatste twee zijn erg populair op dit moment. Een voorbeeld daarvan is een schijf van een doorgezaagde boomstam.

Houten interieurdecoraties.

Accessoires van hout

De woonwinkels staan vol met houten decoraties. Een paar jaar geleden waren dit vooral wit geschilderde decoraties (denk aan Landelijk wonen). Nu mag hout in zijn eigen kleur gezien worden. Dit sluit helemaal aan bij de woontrends van dit jaar: Zwart-wit-hout, Jungle en Avontuurlijk.
Zowel hout in zijn natuurlijke als bewerkte vorm mag. Houten dienbladen zijn leuk. Of de doorgezaagde boomstam met daarop gekleurde accessoires. Hot item van dit moment is het houten blaadje. Die kom je werkelijk overal tegen.

Tips

  • Zorg bij het toevoegen van decoratief hout, dat de structuur, knoesten en nerven goed zichtbaar zijn.
  • Warme kleuren zijn trendy. Vergeet de white- en greywash. Kies liever voor naturel kleur, olie of een iets donkere warme olie of lak.
  • Heb je een modern interieur? Ook strak afgewerkte bladen en decoraties zijn goed. Kies voor strakke vormen en een gladde afwerking. Zolang de structuur en de tekening van het hout zichtbaar blijft, zit je goed.

Hout geeft warmte, kleur en kan altijd.

Vind meer inspiratie op de blog.
Bekijk ook eens de GRATIS doe-het-zelf pagina’s.

Hout Materialen Woonstijlen Woonkamer Accessoires

Andere interessante blogs voor jou