Het beste opbergmeubel

Het beste opbergmeubel voor jouw woonkamer is totaal afhankelijk van jouw opbergwensen. Wat wil je precies opbergen? En hoe wil je het opbergen? Documentmappen zet je niet in een vitrinekast. Decoratieve voorwerpen of je verzameling boeken, kunnen achter glas of in een open kast opgeborgen worden. Jouw keuze voor een opbergmeubel hangt dus af van de spullen die je hebt.

Soorten opbergmeubelen

Er zijn drie soorten kasten: Gesloten kasten, deels gesloten kast en open kasten. Gesloten kasten laten aan de buitenkant niet zien wat er in de kast is opgeborgen. In deze kasten kun je opbergen zonder dat dit invloed heeft op het interieur. Open kasten zijn het tegenovergestelde van gesloten kasten. Dit zijn veelal de zogenaamde boekenkasten, waarin de inhoud van de kast zichtbaar is. De inhoud van een open kast heeft invloed op het interieur. Een deels gesloten kast komt in meerdere variaties voor. Of de kast is gedeeltelijk gesloten en het andere deel is open. Deze kast heeft zowel een praktische als een decoratieve opbergfunctie. Een deels gesloten kast kan ook deuren met glas hebben. Hierdoor is de kast wel afsluitbaar, maar is de inhoud nog steeds zichtbaar. Wat heeft jouw voorkeur?

Gesloten, deels open en open kast. Foto van Zen-Lifestyle

Materialen, kleuren en afwerking

Wat voor rol gaat het meubel spelen in jouw kamer? Wordt het een onopvallende ruime kast in de hoek van de kamer? Of ben je op zoek naar een unieke kast als eyecatcher van het interieur? Wil je een onopvallende kast? Kies dan voor een (deels) gesloten kast in een kleur die al veelvuldig in de kamer aanwezig is. Wil je juist een opvallende kast, dan is niets te gek. Varieer met kleuren, materialen en afmetingen.

Wil je een rustige of opvallende kast? Foto van Zen-Lifestyle

Afmetingen van het meubel

De afmetingen van het meubel is afhankelijk van de hoeveelheid op te bergen spullen en de ruimte die beschikbaar is voor het meubel in de kamer. Variatie mogelijkheden zijn er genoeg. Denk aan smalle hoge kasten, ondiepe kasten, hangkasten of lage dressoirkasten. Kies een kast die past binnen het thema van het interieur en de juiste afmetingen heeft voor de ruimte.

Wil je een kleine of grote kast? Foto van Zen-Lifestyle

Lees meer op de blog. Of vraag hulp bij het vinden van een geschikt opbergmeubel. Bekijk de mogelijkheden en tarieven.

Alle kasten in deze blog, zijn afkomstig van Zen-Lifestyle

Opbergen Kasten Wandkasten Meubelen

Andere interessante blogs voor jou