Het effect van een nieuw interieur

Dat we blij worden van een nieuw interieur wisten we natuurlijk al, maar hoe komt dat eigenlijk? Als je een nieuw interieur aanschaft creëer je een nieuwe omgeving die helemaal bij jou persoonlijk past. In het onderstaande artikel werd het effect van een nieuw interieur getest bij vrouwen.

Een goed argument dat niet in het artikel wordt besproken, maar zeker van grote invloed is op dit gevoel, is de verandering voor langere tijd. Een interieur schaf je aan voor een langere periode. Het effect van het eten van chocolade is binnen een aantal minuten weer weg. Als je een goed interieur hebt dat volledig bij jou past, kun je hier jaren van genieten. Nog een goede reden dus om tijd en aandacht te besteden aan een jouw interieur. Wil je ook een goed interieur waar je gelukkiger van wordt? Schakel hulp in van Woonstijladvies.

Een gerenoveerde slaapkamer geeft dames dezelfde emotionele roes als een passionele kus of een stomende vrijpartij, dat beweren Britse vorsers althans.

Een neurologische studie aan de universiteit van Sussex mat de emotionele reactie van een kus, seks en snel rijden bij 19 proefpersonen. Daaruit blijkt een nieuw ingerichte kamer dezelfde emotionele reactie veroorzaakt als een intieme vrijpartij met hun partner. Het gaf zelfs meer voldoening dan samen zijn met vrienden, shoppen, een ritje op een achtbaan en een overwinning van je favoriete voetbalploeg. Zelfs chocolade kon bij vrouwen het effect van een opgefriste slaapkamer niet evenaren.

Omgeving
Psycholoog David Lewis legt uit hoe dit komt: "Gedrag wordt voornamelijk bepaald door onbewuste emoties. Dit betekent dat door mensen simpelweg te vragen wat hen gelukkig maakt niet volstaat, als we echt willen begrijpen wat zorgt voor een positieve geest, moeten we andere methoden toepassen. Het kan velen verrassen dat een nieuw interieur zo'n grote impact heeft op emoties, maar je omgeving beïnvloedt je humeur in grote mate. Denk eraan hoe je je op een zonnige dag voelt in vergelijking met een grijze winterochtend. Dat geldt ook voor je huis: een prachtig ingerichte kamer kan je humeur een boost geven."
Bron: The Huffington Post 4/04/12

Lees meer interieurtips en -trends

interieuradvies gelukkiger nieuwsbericht

Andere interessante blogs voor jou