Het interieur van een celebrity

In tijdschriften, op TV en social media zien we regelmatig de woningen van de celebrities (beroemdheden) voorbij komen. Prachtige grote statige huizen met eveneens zeer stijlvolle interieurs. Veelal zijn celebrities niet bang om (donkere) kleuren te gebruiken. De vaak grote ruimtes met hoge plafonds lenen zich uitstekend voor donkere kleuren. En de klassieke woonstijl voert in de meeste gevallen de boventoon. Ben je gecharmeerd van deze interieurs en wil je ook deze stijl? Ik vertel je hoe je dat doet.

Foto van Pexels.

Donkere kleuren

Celebrity huizen ogen vaak klassiek. Echter kan een interieur klassiek lijken, maar toch heel modern zijn. De klassieke uitstraling wordt vaak veroorzaakt door de donkere kleuren en de meubelkeuze. De verschillende materialen die gebruikt worden, maken het interieur juist modern. Neem de onderstaande foto. De eerste indruk van dit interieur geeft een klassieke indruk. Dit kun je opmaken uit de zilverkleurige fauteuil, de poot van de vloerlamp, stijlvolle kleuren en materialen en de kleurstelling van het geheel (donkere vloer, contrasten). Als je gedetailleerder kijkt, zul je opmerken dat in deze zithoek ook hoogglans wit, kunststof en RVS gebruikt worden. De salontafel, de witte bank en de witte fauteuil op de voorgrond geven helemaal geen klassieke indruk. Deze items zullen los van dit interieur als modern en strak beschouwt worden. De combinatie van deze moderne en klassieke elementen geeft een sfeervol en stijlvol interieur. Een typisch voorbeeld van een celebrity interieur.

Symmetrie

In de klassieke woonstijl is symmetrie van belang. Symmetrie heeft een stijlvol effect. Dus absoluut een must voor een celebrity interieur. De zithoek op de onderstaande foto is niet volledig symmetrisch, maar heeft voldoende symmetrie voor deze woonstijl. Kijk eens naar de kussens op de bank en de gordijnen. De bank staat in het midden ten opzichte van de gordijnopening en de fauteuils en salontafel staan eveneens gelijk ten opzichte van de bank.

Foto van Pexels.

Goede accessoires

Wat betreft accessoires kun je losgaan. En dan vooral de soort accessoires. Focus op goede unieke decoraties en schilderijen in plaats van klein en veel. Combineer verschillende stijlen en kleuren. Zet een aantal goede items bij elkaar op een sitetable of dressoir. Grote dienbladen of schalen doen het ook altijd goed. Bij accessoires in deze woonstijl geldt: beter een paar duurdere items, dan een heleboel goedkope.

Foto van Pexels.

Tips:

  • Combineer een warm witte kleur (bijv. RAL 9010) met donkere kleuren, zoals bruin en zwart. Ook beige en taupe doen het goed in deze woonstijl. Vermijdt de koele kleuren in de basis.
  • Gordijnen en vitrages zijn onmisbaar. Ook vouwgordijnen zijn sfeervol indien gordijnen niet wenselijk zijn.
  • Wil je graag online een celebwaardige woonstijl bewonderen? Volg Fred van Leer op instagram. Hij woont in een prachtig sfeervol appartement met een goede basis en bijzondere items. Bovendien laat hij regelmatig wat van zijn woning zien.
  • Voor het shoppen van deze woonstijl of het opdoen van inspiratie moet je bij Nano interieurs zijn. Zij hebben stijlvolle winkels en meubelen die goed in deze woonstijl passen.

Meer interieurinspiratie vind je hier.

Lees hier meer over woonstijlen en de klassieke woonstijl.

Klassiek Woonstijlen Contratsen

Andere interessante blogs voor jou