Inspiratie en ideeën voor de slaapkamer

De slaapkamer is de ideale plek om sfeervol en geheel naar jouw smaak in te richten. Het is de ruimte waar jij tot rust komt. Welke woonstijl wil jij graag terug laten komen in de slaapkamer? Krijgt de slaapkamer dezelfde stijl als de woonkamer of wil je hier iets totaal anders? Kleuren, accessoires en aankleding spelen een belangrijke rol bij de uiteindelijke sfeer. Wil je meer weten over de aankleding van de slaapkamer of ben je gewoon op zoek naar inspiratie?

Kleur kiezen

Er zijn heel veel “regels” wat betreft kleuren kiezen met betrekking tot de slaapkamer. Van mij mag je ze allemaal aan je laars lappen, zolang je maar een kleur kiest die je mooi vindt. Over het algemeen zijn gedempte kleuren mooier dan harde felle kleuren, maar ook dit is smaak gebonden. Wel zou ik afraden om zeer felle kleuren (met name rood en oranje) toe te passen op kinderkamers, omdat deze over het algemeen geen positief effect hebben op het slaapritme en gemoedstoestand van kinderen.

Sfeervolle raambekleding

Raambekleding is een noodzaak ik de slaapkamer. Zonder raambekleding zal er te veel licht zijn in de ruimte, waardoor je minder goed slaapt. Wat voor raambekleding je kiest is volledig afhankelijk van de sfeer en woonstijl die je hebt gekozen. Ben je op zoek naar een sfeervolle aankleding, kies dan voor gordijnen. Gordijnen tot de grond of gedrapeerd op de grond geven het meest luxe effect. Kies je liever voor een soepel vallende stof in plaats van een verduisterend gordijn? Maak dan gebruik van een extra verduisterend rolgordijn om het licht buiten te houden.

Sfeervol aankleden

Een slaapkamer vraagt om symmetrie. Dit zal ook het mooiste effect geven. Kies voor grote opvallende lampen naast het bed. De wand achter het hoofdeinde van het bed is de wand waar vaak de nadruk op ligt. Door het toepassen van een mooi behang, opvallende kleur of wanddecoratie is het plaatje compleet. Een hoofdbord is tegenwoordig niet meer weg te denken. Heb je geen hoofdbord aan jouw huidige bed, maar zou je er wel graag één willen? Tegenwoordig kun je hoofdborden ook los kopen of eenvoudig zelf maken met behulp van een grote plaat, schuimrubber en meubelstof.

Meer interieurideeën lees je hier. Wil je ook zo'n mooie slaapkamer? Ik help je graag.

DIY inspiratie Slaapkamer ideeën

Andere interessante blogs voor jou