Een andere stijl voor een klein budget

Vandaag wat leuke budgettips voor het interieur. Uiteindelijk willen we allemaal een leuk interieur zonder honderden of misschien wel duizenden euro’s uit te geven. En het liefste willen we ook niet iedere vijf jaar een hoop geld uitgeven, terwijl we toch weleens wat anders willen. Tien jaar met hetzelfde interieur blijven zitten kan, maar is niet heel spannend. Vandaag vertel ik je hoe je met een beperkt budget een goed interieur kan creëren.

De basis

Een goed interieur creëer je met een goede basis. Om in de regel minder uit te geven aan jouw interieur is het van belang dat het interieur een goede basis heeft. Denk daarbij aan vloeren, wanden, plafonds en grote basismeubelen. Maar wat verstaan we precies onder een goed basisinterieur. Een goed basisinterieur is te vergelijken met een goede spijkerbroek. Een broek die goed past, waarmee je verschillende stijlen kunt creëren en die je met verschillende shirts en bloesjes kunt combineren. Bij een interieur bestaat een goede basis uit stevige meubelen in basiskleuren die goed gecombineerd kunnen worden met andere kleuren en materialen. Bij een goede basis kom je al snel terecht bij kleuren als: wit, zwart, bruintinten en grijstinten. Deze kleuren zijn goed te combineren met vele andere kleuren. De basis is in die zin vrij neutraal. Bekijk de onderstaande sfeerimpressie voor een goede basis.

Saai hé, zo’n basisinterieur. Maar met een basisinterieur ben je op de goede weg.

Aankleding en kleuren

Nadat je een goed basisinterieur hebt aangeschaft, kun je verder met de aankleding en kleuren. Welke stijl heb je voor ogen? Welke kleuren horen daarbij? Hoe kun je deze woonstijl aankleden?
Kijk eens op de pagina met alle woonstijlen om te kijken welke woonstijl bij jou past. Nadat je de stijl hebt gekozen, kun je het interieur afmaken. In de onderstaande afbeeldingen geef ik een paar voorbeelden van hetzelfde basisinterieur op andere manieren aangekleed.

*

*

*

Hetzelfde basisinterieur in verschillende woonstijlen verwerkt.

Door het aanpassen van de kleuren op de wanden en accessoires heb je met een paar honderd euro een compleet andere uitstraling. Een andere stijl voor een gering budget. Een basisinterieur biedt die mogelijkheid.

Betekend dat dat je altijd maar op safe moet spelen met een standaard basisinterieur? Nee, dat hoeft niet. Je kunt ook niet iedere woonstijl creëren met elk basisinterieur. Sommige woonstijlen worden juist gevormd door de juiste selectie van de basis. Wil je persoonlijk advies bij het samenstellen van een basis interieur of een woonstijl gebonden interieur? Ik help je graag.

Lees meer over de woonstijlen of vind meer wooninspiratie op de blog.

Alle meubelen en decoraties afgebeeld in deze blog zijn verkrijgbaar bij Leenbakker.

Woonstijlen Budget Advies Wooninspiratie Basis interieur Neutrale kleuren Aankleden

Andere interessante blogs voor jou