Interieuradvies Natuurlijk en Landelijk

Je bent al aardig op weg met jouw interieur, maar het wil net niet helemaal lukken om het compleet te maken. Dat was vorige week de situatie van een klant. “We zijn op de goede weg, maar het wil nog niet helemaal lukken”. Met Woonstijladvies op maat hielp ik ze verder. Dit is een advies van twee uur aan huis, waarin ik een woonstijlanalyse uitvoer om te kijken wat de voorkeur is van de bewoner. Gevolgd door gericht advies aan de hand van alle vragen die de bewoner heeft. Tijdens dit bezoek geef ik direct advies. Thuis werk ik alle adviezen uit. Eventueel maak ik nog een sfeerimpressie of indelingsplan ter ondersteuning van het advies. Dit wordt digitaal toegestuurd. Daarna ga je zelf aan de slag met die laatste stappen tot jouw droominterieur.

Het bezoek

Tijdens het bezoek werd duidelijk dat er een aantal items vast staan. Zo hebben de bewoners al verschillende teak houten meubelen, zoals een wandkast en een TV meubel. Deze blijven behouden. Bovendien willen ze graag een donker bruine hoekbank. Ze waren nog opzoek naar de juiste stijl van de bank. Tijdens de woonstijlanalyse werd duidelijk dat de voorkeur woonstijlen Natuurlijk en Landelijk zijn, met een vleugje Industrieel. Als kleurvoorkeur werd de pauwenveer genoemd, dat perfect aansluit bij de natuurlijke woonstijl. Aan de hand van de voorkeuren, wensen en afmetingen van de ruimte maakte ik na het bezoek onderstaande sfeerimpressie.

Woonstijlen Natuurlijk en Landelijk, met de kleuren van de pauwenveer.

De sfeerimpressie

Gezien de afmetingen van de woonkamer heb ik een strakker model gekozen voor de bank. Bovendien zou een pompeuze bank te romantisch worden bij deze stijl. En dat is niet de bedoeling. Bij de tafels (eettafel, salontafel en bijzettafels) is gekozen voor zwarte poten, gecombineerd met een licht houten blad. De houtkleur sluit goed aan bij de huidige houten meubelen. Het contrast van de donkere poten zorgt voor een industriële look.

De zithoek krijgt een natuurlijke en industriële uitstraling. De eethoek heeft ook veel landelijke elementen. Bij de eethoek is een lambrisering aanwezig. Deze heeft een licht grijze kleur. De spiegel in deze hoek krijgt dezelfde kleur als de lambrisering. De eetkamerstoelen hebben een licht blauwe stof. Dit sluit aan bij de grijze lambrisering. Samen met het lichte houten tafelblad geeft dat het landelijke gevoel.

Op de muren komt een licht groene en lichte cappuccino kleur. De overige kleuren komen terug in de aankleding. Denk daarbij aan kussens, plaids, potten voor de kamerplanten, kaarsen en andere decoraties. Uiteraard mogen kamerplanten in deze stijl niet ontbreken.

Wil je ook graag persoonlijk advies aan huis? Woon je in de regio Rotterdam, dan worden er geen reiskosten gerekend. Bekijk hier het zeer gunstige tarief voor dit advies aan huis, om jou te helpen bij de laatste stappen tot jouw droominterieur.

Sfeerimpressie Advies Natuurlijk Landelijk Woonstijlanalyse Woonkamer

Andere interessante blogs voor jou