Interieurkleur kiezen deel 2

Vandaag geef ik meer uitleg over het kiezen van kleuren in jouw interieur. Als voorbeeld nemen we de kleur blauw. Blauw is een ontspannende, rustige en koele kleur. Op de kleurenwaaier staan tientallen kleuren blauw. Welke ga je kiezen? Dat hangt uiteraard af van het effect dat je wilt creëren. In de onderstaande afbeelding staan verschillende kleuren blauw. De bovenste vier kleuren, Fata morgana, Lobelia, Waardig en Meermin, zijn koele varianten. De onderste kleuren zijn warme blauwtinten.

Blauwe Histor kleuren.

Monochromatische kleuren

Stel dat je kiest voor een warme kleur blauw, bijvoorbeeld Tropisch of Mythe. Zodra je de kleurstrips uit de kleurenwaaier van deze kleuren erbij pakt, krijg je de gekozen kleur in verschillende lichte en donkere tinten. Één kleur in verschillende tinten noem je monochromatische kleuren.

Kleurenstrips van Histor.

De kleurenstrip kun je gebruiken bij de basis van de ruimte en ook voor de meubelen en aankledingen. Door het gebruik van monochromatische kleuren, is er harmonie in het interieur. Het resultaat is een verbluffend kleurrijk geheel.

Monochromatisch kleurenpalet.

Hulp nodig bij het vinden van jouw interieurkleur? Klik hier.
Lees ook: Interieurkleuren kiezen [deel 1].

Lees meer interieurtips en -trends.

kleur kiezen kleur interieurkleuren interieuradvies blauw

Andere interessante blogs voor jou