Deze kamerplant past bij jouw interieur

Vaak wordt het hebben van kamerplanten onderschat. Mocht je nog steeds met de gedachten lopen dat je groene vingers nodig hebt om kamerplanten te houden, lees dan eerst deze blog. Je hoeft ook niet burgerlijk of oud te zijn om planten te hebben. Planten zijn gewoon hip. Ze geven gezelligheid en invulling aan een interieur. Ze zorgen voor leven in huis, net als dieren, alleen hebben planten minder aandacht en onderhoud nodig. Als je dieren kan houden, kan je zeker planten houden.

Waarom kamerplanten?

We houden niet van regels, maar eigenlijk zou iedereen kamerplanten moeten hebben. Ze geven kleur en leven aan een interieur. Bovendien zijn ze goed voor de gezondheid, omdat ze zuurstof produceren en sommige planten zelfs luchtzuiverend zijn.
Op de middelbare school leerden we dat planten aan fotosynthese doen. Onder invloed van zonlicht kan een plant in zijn bladgroenkorrels koolstofdioxide en water omzetten in glucose en zuurstof. Glucose voor zichzelf om te groeien en zuurstof voor ons. Het goede nieuws hieraan is dat een plant met zonlicht en water prima kan (over)leven. Meer heeft hij niet nodig. Makkelijk toch!
Wil je graag een uitbundige groei of bloemen? Dan zou je nog iets kunnen doen met plantenvoeding. Kijk eens op 123kamerplanten.nl bij voeding, voor specifieke verzorging voor jouw kamerplant.

Kamerplanten zijn hip

De woonstijl Jungle (dé woontrend van 2018) geeft het al aan: kamerplanten zijn hip. Geen enkele interieurliefhebber kan er meer omheen. Als je van interieur houdt, houd je in 2018 ook van kamerplanten. Waarschijnlijk heeft dit ook te maken met onze bewustere levensstijl. We verdiepen ons steeds meer in de natuur, natuurbehoud en in een gezonde leefstijl. En bij een gezonde leefstijl hoort de natuur. En bij de natuur horen planten.
Onze kamerplanten groeien op warme plaatsen in de wereld gewoon buiten. Aangezien we in een koeler klimaat leven, dan de landen rond de evenaar, kunnen deze tropische planten niet in onze tuin overleven. Gelukkig kunnen ze dat binnenshuis wel.

Kamerplanten en woonstijlen

De meeste kamerplanten passen prima in verschillende interieurs. Uiteraard is er voor iedere woonstijl ook een unieke plant te vinden. Ook de pot waarin de plant staat doet veel voor het totaalplaatje. Kies een pot die bij de kleuren van jouw interieur past. Kies niet automatisch de goedkoopste pot. Soms kunnen potten duurder zijn dan de plant zelf, maar zolang je hem niet laat vallen, heb je er lang plezier van.
In de afbeeldingen in deze blog staan verschillende planten met suggesties voor de woonstijlen. Uiteraard kunnen de kamerplanten ook met andere woonstijlen gecombineerd worden. Alle kamerplanten in deze blog zijn te koop bij Intratuin.

Heb je nog geen kamerplant in huis? Dan wordt het nu tijd om naar het tuincentrum te gaan. Wist je dat Woonstijladvies ook kamerplantadvies geeft en tuinontwerpen maakt? Bekijk welk advies bij jou past.

Lees meer blogs voor wooninspiratie en interieurtips.

Weet je nog niet welke woonstijl jij hebt? Ontdek hier jouw woonstijl.

Kamerplanten Woonstijlen DIY doe-het-zelf interieuradvies interieuridee

Andere interessante blogs voor jou