Kerstboom eruit, kamerplant statement erin

“Kerstboom eruit, kamerplant erin” wie kent de slogan niet? Om de sfeer in januari te behouden plaatsen we een mooie grote kamerplant op de plaats van de kerstboom. Zo voel je minder de leegte die de kerstboom achterlaat. Anno 2019 kiezen we niet voor zomaar een kamerplant, we kiezen voor een kamerplantenstatement! In deze blog vertel ik je hoe en welke kamerplanten helemaal van nu zijn!

Maak een plantenstatement (Grote plant links: Gatenplant, Monstera).

Het statement

Dit jaar maken we indruk met kamerplanten. Na de Jungle woontrend van 2018, kunnen we niet meer om kamerplanten heen. Kamerplanten horen er weer helemaal bij. "Geen groene vingers" is geen excuus, want de meeste planten zijn eenvoudig te onderhouden!
Om indruk te maken met kamerplanten, plaats je verschillende kamerplanten bij elkaar. Dit kan op de grond, op een dressoir of TV meubel of op verschillende tafeltjes, zoals in de bovenstaande foto.

Planten op tafeltjes en in een kweekkas.

Trendy kamerplanten

De Monstera was echt de kamerplant van 2018. Uiteraard kan hij nu nog steeds. Dit voorjaar is de Blauwvaren (onderstaande afbeelding, rechts) een leuke en opvallende plant. De grijsblauwe bladeren geven de plant een winters uiterlijk. In een zwarte pot geef je deze plant een stoere en moderne uitstraling.

Links: Koffieplant (Coffea Arabica); rechts: Blauwvaren (Phlebodium).

Tips:

  • Plaats verschillende bijzettafels bij elkaar. De bijzettafelsets uit de jaren 60/70, waarbij je 3 dezelfde tafeltjes in verschillende grootte had, zijn hier goed bruikbaar.
  • Zet planten met verschillende grootte bij elkaar.
  • Leg de nadruk op de planten. Gebruik neutrale potten. Vermijdt drukke kleuren of prints. Eventueel kun je de potten schilderen. Voor een stoere uitstraling kies je voor zwarte of antraciet potten. Zet ook eens een plant in een glazen vaas!
  • Planten in een terrarium of kleine kas zijn helemaal van nu. De witte kweekkas op de bovenstaande foto’s is afkomstig van Ikea.

Links: Zamioculcas; midden: stekje van Ceropegia Woodii ; rechts: Tradescantia zebrina.

Vind meer wooninspiratie op de blog.
Op zoek naar een makkelijke kamerplant? Klik hier.

Kamerplanten Woonkamer Woonidee Trends

Andere interessante blogs voor jou