Kerstdecoraties

De decembermaand breekt bijna aan. Tijd voor de kerstdecoraties! Moeten we niet even wachten tot Sinterklaas weer terug is naar Spanje? Ja, de kerstboom mag nog even wachten, maar hier en daar een kerstdecoratie aanbrengen kan vast geen kwaad! De woonwinkels en tuincentra staan vol met de meest kleurrijke kerstitems. Wie kan al dat kerstshow geweld weerstaan? Ik niet. Tijd voor kerstsfeer dus!

Subtiele kerstdecoratie in de zithoek.

Vorige week bezocht ik de kerstshow bij Intratuin in Zevenhuizen. Nog geen 500 meter verderop lig Voordeeltuincentrum van der Spek. En deze twee combineer ik graag in één ochtend. Helemaal geïnspireerd door alle kerstdecoraties en na een aantal kleine aankopen, staan de eerste kerstdecoraties ook in ons huis. En ik laat je graag een kijkje nemen.

Kerstdecoraties bij Tuincentrum van de Spek en Intratuin Zevenhuizen.

De eerste kerstdecoraties in huis

In totaal heb ik twee kerstdecoratieplateaus gemaakt. Aan één bestaand plateau voegde ik een kerstitem toe. Het onderstaande plateau bestaat uit een rechthoekig houten dienblad in grijze kleur. Daarop staan vier kaarsen, een mini kunstkerstboom, een rendier met kleine andere diertjes en wat gedroogd mos. De verkoopster bij het tuincentrum gaf als tip “het mos nat te maken. Dan wordt het weer donker groen”. Maar dat willen we juist niet. Die grijs groene kleur is juist hartstikke mooi!

Houten dienblad met kerstdecoraties.

De tweede kerstdecoratie is iets natuurlijker en past ook goed bij het najaar. Dit kaarsenplateau is gedecoreerd met hetzelfde mos als de eerste decoratie. Een klein houten vogelhuisje, een kunsttakje met rode besjes, een kleine pannenkoekplant, een bruine kerstster en een glazen cilinder op houten voet met daarin een blauwe kerstboomhanger. Alleen het mos en de kerstboomhanger zijn nieuw. De rest lag keurig op zolder bij de kerstspullen. De blauwe kersthanger heeft de vorm van een rendiergewei en is geheel bedekt met grijsblauwe glitters. Dit is tevens een kleine onthulling voor onze kerstboomdecoratie voor dit jaar.

Kaarsenplateau met natuurlijke kerstdecoratie.

Als laatste plaatste ik een klein kersttafereel op het onderstaande houten dienblad. Dit dienblad is een verzameling van stenen en veren die de kinderen vinden en graag een plekje willen geven. Zij zochten ook dit houten kersttafereel met verlichting uit. Dan kan ik natuurlijk niet anders dan dit object bij hun schatten te plaatsen.

Houten dienblad met kerstigtintje.

DIY tips en kleuren

Ga je zelf aan de slag met kerstdecoraties? Hier alvast een paar tips:

  • Laat de kleuren van de kerstboomdecoraties terug komen in de kerstdecoraties in de woonkamer. Op deze manier creëer je eenheid.
  • Kerst mag uitbundig, maar kies wel een stijl. Het liefste een stijl die bij jouw interieur past. Houd je aan deze stijl en bijpassend kleurenschema, dan zit je altijd goed.
  • Aangezien we een winter met warme kleurtrends hebben, zou ik goud en groen adviseren.
  • Dit jaar zijn de natuurlijke kerstdecoraties een aanrader. Dit sluit helemaal aan bij de woonstijlen van het afgelopen jaar, zoals Jungle. Let daarbij vooral op hout en grijsgroene kleuren. Denk bijvoorbeeld aan naturel hout en eucalyptus takken.

Vind meer kerstinspiratie op de blog, zoals de kersttrend Denim Blues.
Liever persoonlijk advies voor de kerstdagen? Bekijk hier de mogelijkheden en tarieven. Ook online!

doe-het-zelf DIY Kerst Decoratie Aankleden Accessoires

Andere interessante blogs voor jou