Kersttrend Kamerden

De kamerplant trend voor deze winter is de kamerden. Een kleine naaldboom in vergelijking met de naadbomen die buiten staan. Voor binnen een mooi formaat kamerplant. Weer eens wat anders dan de kerstboom.

Kamerden Araucaria heterophylla. (Intratuin)

Araucaria heterophylla

De kamerden of Araucaria heterophylla is afkomstig van het Norfolk-eiland. Een eiland tussen Australiƫ en Nieuw-Zeeland. De kamerplant kan ongeveer 1,30 meter worden, waarmee het een flinke kamerplant kan zijn. In Nederland staat deze den het beste in de woonkamer, gezien onze lange temperaturen in de winter. De standplaats van deze plant is schaduw of halfschaduw. Met wat water en af en toe mest ben je vrijsnel klaar met de verzorging van deze plant.

Woonstijlen

De kamerden is een zeer veelzijdige plant als het gaat om woonstijlen. Door het strakke lijnenspel doet deze plant het goed in moderne stijlen en rustige woonstijlen. Denk aan stijlen als City, Modern, Industrieel, Scandinavisch, Natuurlijk, Landelijk en Avontuurlijk. Voor de Romantische of Klassieke woonstijl lijkt deze plant minder geschikt. Echter heeft iedere unieke plant zijn eigen vorm en kleur, waardoor voor deze stijlen ook een geschikte den te vinden is.

Twee vormen van de kamerden. (Intratuin en Florastore)

Door het slanke silhouet en luchtige structuur kan deze plant ook prima in de kleinere woonkamer staan. Houd wel rekening met de hoogte van de plant.

Kersttrend

Intratuin komt dit jaar met een aantal kersttrends. Eerder schreef ik al over kersttrend Denim Blues in deze blog. Een andere kersttrend die de kamerden toepast is: Happy Retro. Zie onderstaande afbeelding. De kamerden leent zich hier uitstekend als kerstboom. Wat mij betreft kan de kamerden voor meerdere kerststijlen gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan de Scandinavische kerststijl of aan een Avontuurlijke kerst. Voordeel van deze kerstden, is dat hij na de kerst prima kan blijven staan. Je hebt dus langer plezier van deze plant dan van een standaard kerstboom. Leuke budget tip ;).

Kersttrend Happy Retro van Intratuin.

Bekijk hier de kersttrend Denim Blues.
Bekijk hier de woonstijlen.
Of vind meer wooninspiratie op de blog.

Kerst Kamerplanten Trends

Andere interessante blogs voor jou