Kinderkamer thema Safari

Kinderkamers zijn een feest om te ontwerpen en in te richten! Het mag lekker over de top met veel kleur. Het liefste werk ik met een thema bij kinderkamers. Mijn zoontje groeit zijn bed uit, dus tijd voor een nieuw bed en een nieuwe kamer. Het ontwerp ligt klaar. Nu nog tijd maken voor de uitvoering. In deze blog laat ik je alvast het ontwerp zien.

Safari

Het thema Safari zit al geruime tijd in mijn hoofd. Ons ventje is helemaal weg van dieren, vooral giraffen. En mama is dol op de kleur groen ;). Eerst twijfelde ik nog over een safariauto als bed. Toen ik de onderstaande afbeelding tegen kwam op Pinterest, was de twijfel volledig verdwenen. Het wordt een bed met huisjesframe, met daarboven een klamboe.

Inspiratie voor de Safari slaapkamer. (@homeofthewildlings)

Kleuren

De bovenstaande afbeelding heeft Scandinavische kleuren als basis (Bruin, wit, grijs en zwart). Voor de safari kamer ga ik meer kleur toevoegen. De slaapkamer heeft al één groene muur en drie witte muren. Één witte muur ga ik in een donkere kleur groen verven. De overige kleuren komen terug in de aankleding en accessoires. Er zit een fijne korrelstructuur op de wanden, dus het behang slaan we even over.

Sfeerimpressie

Voordat ik aan de slag ga, maak ik eerst een sfeerimpressie. Daarin zijn de kleuren, materialen en meubelen zichtbaar. De onderstaande sfeerimpressie geeft een mogelijke weergaven van de nieuwe situatie. Een aantal dingen heb ik al uitgevoerd. Zo schilderde ik de houten vlinder in blauwe kleuren. De ladekast van Ikea beplakte ik met plakfolie. De gordijnen hangen en de canvas met tropische vogel en de knuffels zijn ook aanwezig.

Sfeerimpressie Safari kinderkamer.

Aan de slag

Als ik de kamer leeggehaald heb, begin ik met het verven van de wanden. Daarna komt het bed er in, samen met de klamboe. Als dit af is en de aanwezig accessoires op hun plek staan, kan ik gaan shoppen voor de overige aankleding. En uiteraard laat ik graag het eindresultaat zien op deze blog. Hopelijk dit jaar nog.

Items op de sfeerimpressie:

  • Ladekast: Ikea, met plakfolie van: Plakfolie webshop
  • Groen vloerkleed: Ikea
  • Manden en tafeltjes: Kwantum
  • Gordijnen, kussens en plaid: Leenbakker
  • Dekbedovertrek: Covers & Co
  • De kleuren:

Vind meer wooninspiratie op de blog.
Wil je ook een thema kamer? Neem dan contact op voor een GRATIS en vrijblijvend gesprek.

Kinderkamer Slaapkamer Thema's Groen Jungle Safari DIY doe-het-zelf Sfeerimpressie

Andere interessante blogs voor jou