Kleuren van het jaar 2019

Ieder jaar komen de grote kleurspecialisten met een nieuwe kleur van het jaar. Een trendkleur die hoort bij de huidige woontrends en die speciale aandacht krijgt het komende jaar. In principe is het geen nieuwe kleur, want alle kleuren zijn weleens bedacht en staan ergens afgedrukt op een kleurenwaaier. De kleur is niet nieuw, maar de aandacht voor de kleur wel. In deze blog laat ik je de kleuren van 2019 zien volgens Flexa, Histor en Pantone. En die kleuren gaan ook nog eens heel leuk samen!

Kleuren van het jaar 2019.

Spiced Honey

Flexa is altijd lekker op tijd met de bekendmaking van de nieuwe kleur van het jaar. In september 2018 werd de kleur van 2019 bekend gemaakt. Ik schreef er deze blog over. Op zich best slim, want inmiddels is de kleur behoorlijk ingeburgerd en veel mensen hebben hem al toegepast. De kleur van 2018 zijn we wel wat sneller vergeten. Spiced honey is een prachtige warme bruin beige kleur die doet denken aan de kleur van honing. Het vloeibare goud. Vandaar waarschijnlijk de naam ;). Uiteraard heb ik hem zelf ook toegepast. Waar ik dat precies deed in onze woning, vind je hier.

Spiced honey in de woonkamer. (Flexa)

Quiet Clearing

De oplettende TV kijker heeft deze kleur wellicht al voorbij zien komen in het programma “VTwonen Verhuisd”. Één van de vaste VTwonen stylisten, Frans Uyterlinde, gebruikte deze diep groene kleur in de woning van een jong stel in Rotterdam. Warm, intens en vooral heel sfeervol. Deze donkere groene kleur sluit helemaal aan bij de “liefde voor groen” in het interieur. Volgens mij is er in de gehele geschiedenis nog nooit zoveel groene muurverf verkocht als nu. Deze kleur is dus een uitstekende optie.

Quiet Clearing. (Histor)

Living Coral

De laatste kleur van het jaar in deze blog is een kleur van Pantone. Misschien niet een heel bekend merk bij de Nederlandse consument, maar wel bij de kleurspecialisten en op de internationale markt. Zij kozen dit jaar voor een zoete perzikroze kleur. Een vrolijke en warme kleur. Een echte eyecatcher voor het interieur.

Spiced Honey met Living Coral in de zithoek. (Flexa)

Kleuren combineren

Deze trendkleuren zijn een feestje op zich. Maar wat nou als je alle kleuren combineert…. Dan is het dubbel feest en is je interieur kleurtechnisch helemaal up-to-date. In de onderstaande afbeeldingen enkele voorbeelden.

Spiced Honey met Quiet Clearing in de keuken. (Flexa)

Wil je ook graag kleuradvies? Schakel hulp in van een interieurstylist. Maak kennis met de stylist en bekijk de mogelijkheden en tarieven.

Lees meer over de kleur Spiced Honey.
Lees meer over de kleur Living Coral.
Of vind meer wooninspiratie en interieurtips op de blog.

Kleur van het jaar Flexa Histor Pantone Kleur Kleuradvies 2019

Andere interessante blogs voor jou