Kleuren en harmonie

Kleurrijk en harmonie, veel mensen denken dat deze twee niet samen gaan. Laat je niet van de wijs brengen. Door het gebruik van de juiste kleuren laat je een huis tot leven komen, zonder chaos te creëren. Hoe je dat doet? Dat lees je in deze blog.

Veel mensen zijn bang om kleur te gebruiken in hun interieur, omdat ze denken dat het te snel chaotisch wordt. Om geen risico te lopen kiezen veel mensen voor “veilig” wit. Dit misverstand help ik graag uit de wereld. Het kiezen van de juiste kleur en de toepassing is belangrijk. Vind je het lastig om een geschikte kleur te vinden? Begin met het wegstrepen van de kleuren die je absoluut niet wilt. Waarschijnlijk valt meer dan de helft al af. Dat maakt de keuze makkelijker.

Heb je jouw kleur eenmaal gekozen, dan is de vraag waar je deze gaat toepassen. Indien je de kleur wilt aanbrengen op een wand, kies dan een wand die veel daglicht vangt. Zo komt de kleur goed tot zijn recht en zal het niet snel donker worden door de kleur. Voor een goede harmonie is het slim om de kleur op meerdere plaatsen terug te laten komen in de ruimte. Kies daarom andere kleuren die bij de kleur passen. Dat kan door bijvoorbeeld te kiezen voor monochromatische kleuren of analoge kleuren. Monochromatische kleuren zijn verschillende lichte en donkere tinten van één kleur. Analoge kleuren zijn kleuren die dicht bij elkaar liggen, zoals oranje en rood.

Links: Monochromatische kleuren, rechts: Analoge kleuren

Door het gebruiken van deze twee kleurencombinaties zit je altijd goed. De echte harmonie creëer je door dezelfde kleuren bij elkaar te zetten. Dit kun je ook uitstekend doen in een boekenkast. Veel mensen hebben een boekenkast in de kamer. Deze kan enorm chaotisch ogen. Sorteer eens alle boeken op kleur en bekijk het effect. Je zult snel aan het resultaat zien dat kleurrijk en harmonie wel samengaan!

Lees meer over kleuren op de blog.

kleuren kleur kiezen interieurkleuren combineren

Andere interessante blogs voor jou