Kleuren voor de slaapkamer

De slaapkamer is een ruimte waar je goed verschillende kleuren kan combineren. Bij slaapkamers vind ik het persoonlijk leuk om te werken met thema’s. De kleuren en materialen pas je aan op het gekozen thema. In deze blog laat ik je graag wat kleurenschema’s zien voor de slaapkamer. En uiteraard een aantal tips om toe te passen bij de aankleding van de slaapkamer.

De ouder slaapkamer

Ouderlijke slaapkamers zijn ideaal om te stylen. Ze hebben weinig eisen met betrekking tot functies. Er moet een bed in staan, nachtkastjes en wellicht een kledingkast, de rest staat vrij. Bovendien hoef je niet veel rekening te houden met hoeveelheid licht en lichtinval. Een slaapkamer moet vooral mooi en aangenaam zijn. Het is heerlijk om een slaapkamer binnen te komen en een “Wauw”-gevoel te krijgen. In de intro gaf ik al aan graag te werken met thema’s. De slaapkamer op de onderstaande afbeelding heeft een Oosters thema.

Slaapkamer met een Oosters tintje.

Kleurenschema’s

Naast thema’s kun je je ook richten op kleurenschema’s. Daarbij kies je een aantal kleuren. Je gebruikt alleen deze kleuren, inclusief een witte kleur. Zowel de basis van de kamer als alle accessoires en aankleding vallen binnen de gekozen kleuren. Op deze manier creëer je eenheid en rust. In de onderstaande afbeelding heb ik al wat kleurenschema’s voor je gemaakt. Wat is jouw favoriet?

Kleurenschema’s voor de slaapkamer.

Tips

  • In de slaapkamer mag je best wat meer kleur gebruiken dan in de overige kamers van het huis. Je kijkt er niet heel de dag tegenaan en licht speelt weinig rol. Een donkere kleur kun je prima gebruiken in de slaapkamer.
  • Vergeet de gordijnen niet. Ook deze mogen een donkere of sprekende kleur hebben. Bovendien houden donkere gordijnen meer licht tegen.
  • De slaapkamer is een prima ruimte voor een opvallend behang of zelfs fotobehang. De muur achter het hoofdeinde van het bed is een uitstekende muur voor een behang.

Leuk behang voor bij het hoofdeinde van het bed. (Kwantum)

Vind meer wooninspiratie op de blog.
Lees meer over kleuren en kleuren toepassen op de doe-het-zelf pagina’s.

Of heb je liever persoonlijk advies bij het kiezen van de juiste kleuren bij de slaapkamer? Bekijk de tarieven.

Slaapkamer Kleurenschema's Kleuren Thema's Inspiratie

Andere interessante blogs voor jou