Kleuren voor de woonkamer deel 1

Eén van de meest gestelde vragen is: “Welke kleur gebruik ik voor de woonkamer?” Gelukkig is deze vraag niet met één kleur te beantwoorden, anders zou iedereen dezelfde kleur in zijn woonkamer hebben. Het allerbelangrijkste bij het kiezen van een kleur is jouw voorkeur. Een kleur kiezen die niet bij jou past maar ontzettend leuk staat bij de woning, is natuurlijk onzin. Bij het kiezen van een kleur zijn er verschillende dingen waarop je kunt letten. De vier belangrijkste dingen wil ik graag met jullie bespreken:

  1. Woonstijl
  2. Lichtinval
  3. Afmetingen van de ruimte
  4. Persoonlijke voorkeur
    In vier delen ga ik deze factoren de komende dagen uitleggen. Dit is deel 1.

Woonstijlen

Laten we beginnen met een belangrijke factor: de Woonstijl. Deze staat in verband met jouw persoonlijke voorkeur. Als je weet wat voor woonstijl je hebt, zijn er al direct veel kleuren weg te strepen. Zo vragen Moderne woonstijlen om opvallende kleuren en de meer klassieke woonstijlen om zachte en warme kleuren. Bij de beschrijving van de woonstijlen staan al een aantal kleurtips weergegeven. Weet je niet precies welke woonstijl jij hebt of jouw voorkeur heeft? Bekijk alle woonstijlen eerst voordat je een keuze maakt voor de kleuren.

Als je weet welke woonstijl je hebt kun je aan de hand van de tips op de woonstijlpagina’s al aardig vooruit. Laten we als voorbeeld de woonstijl Natuurlijk nemen. Bij deze woonstijl staan de kleuren wit, grijs, bruin, zwart en groen aangegeven. Stel dat je graag een moderne natuurlijke woonstijl wilt creëren en daardoor kiest voor de combinatie wit, grijs en groen. Dan ben je al een heel stuk verder, maar er zijn nog steeds duizenden mogelijkheden. Om de exacte kleuren te kunnen bepalen, hebben we meer informatie over de ruimte nodig. Deze informatie wordt besproken in delen 2 en 3.

De eerste opdracht luidt: Analyseer jouw eigen interieur en bepaal de Woonstijl!

Links: Natuurlijke Moderne woonstijl, rechts Industrieel Modern met Natuurlijke elementen

Lees deel 2: Lichtinval

Lees deel 3: Afmetingen van de ruimte

Lees deel 4: Persoonlijke voorkeur

Kleuren kiezen blijft zeer lastig. Zeker welke kleur echt goed bij jullie past en welke kleurencombinaties bij de meubelen en huidige woonstijl passen. De interieurstylist van Woonstijladvies komt ook aan huis om samen met jou de juiste kleur uit te kiezen. Dan kun je ook meteen vragen stellen over de indeling, meubelkeuze, zonwering, materialen, decoratie, verlichting…. Alles wat je wilt vragen. Gun jezelf of iemand anders deze luxe! En neem contact met ons op! Of bekijk eerst de tarieven en mogelijkheden.

Kleuren Woonkamer Woonstijlen

Andere interessante blogs voor jou