Kleuren voor de woonkamer deel 3

Eén van de meest gestelde vragen is: “Welke kleur gebruik ik voor de woonkamer?” Gelukkig is deze vraag niet met één kleur te beantwoorden, anders zou iedereen dezelfde kleur in zijn woonkamer hebben. Het allerbelangrijkste bij het kiezen van een kleur is jouw voorkeur. Een kleur kiezen die niet bij jou past maar ontzettend leuk staat bij de woning, is natuurlijk onzin. Bij het kiezen van een kleur zijn er verschillende dingen waarop je kunt letten. De vier belangrijkste dingen wil ik graag met jullie bespreken:

  1. Woonstijl
  2. Lichtinval
  3. Afmetingen van de ruimte
  4. Persoonlijke voorkeur
    In vier delen ga ik deze factoren de komende dagen uitleggen. Dit is deel 3.

Lees deel 1: Woonstijlen

Lees deel 2: Lichtinval

Afmetingen van de ruimte

Naast de woonstijl en lichtinval zijn de afmetingen van de ruimte ook van belang. Het is algemeen bekend dat donkere kleuren kleiner maken. Dat zien we ook bij kleding, zwart oogt slanker! Dit geldt ook voor een kamer. Als de kamer vrij beperkt is qua ruimte is een zeer donkere kleur af te raden. Dit heeft ook direct te maken met de hoeveelheid licht. Een grote kamer met weinig licht is ook niet geschikt voor donkere kleuren. Dit punt blijft lastig aangezien iedere woning anders is en er veel factoren mee spelen. Neem bijvoorbeeld de hoogte van het plafond. Bij lage plafonds in een donkere kleur zeker niet aan te raden, terwijl ruimten met een zeer hoog plafond met een andere kleur dan wit juist knusser worden. Ook met een subtiele kleurverandering kun je een groot effect creëren.

Opdracht van vandaag: Hoe groot is de ruimte? Wil je dat de kamer groter lijkt? Of juist knusser oogt?

Links: grote lichte ruimte die meer kleur mag hebben, rechts: De lichte kleuren van de badkamer, maken deze ruimer

Lees deel 4: Persoonlijke voorkeur

Kleuren kiezen blijft zeer lastig. Zeker welke kleur echt goed bij jullie past en welke kleurencombinaties bij de meubelen en huidige woonstijl passen. De interieurstylist van Woonstijladvies komt ook aan huis om samen met jou de juiste kleur uit te kiezen. Dan kun je ook meteen vragen stellen over de indeling, meubelkeuze, zonwering, materialen, decoratie, verlichting…. Alles wat je wilt vragen. Gun jezelf of iemand anders deze luxe! En neem contact met ons op! Of bekijk eerst de tarieven en mogelijkheden.

Woonkamer Kleuren kleur kiezen

Andere interessante blogs voor jou