Kleuren voor de woonkamer deel 4

Eén van de meest gestelde vragen is: “Welke kleur gebruik ik voor de woonkamer?” Gelukkig is deze vraag niet met één kleur te beantwoorden, anders zou iedereen dezelfde kleur in zijn woonkamer hebben. Het allerbelangrijkste bij het kiezen van een kleur is jouw voorkeur. Een kleur kiezen die niet bij jou past maar ontzettend leuk staat bij de woning, is natuurlijk onzin. Bij het kiezen van een kleur zijn er verschillende dingen waarop je kunt letten. De vier belangrijkste dingen wil ik graag met jullie bespreken:

  1. Woonstijl
  2. Lichtinval
  3. Afmetingen van de ruimte
  4. Persoonlijke voorkeur
    In vier delen ga ik deze factoren de komende dagen uitleggen. Dit is deel 4.

Lees deel 1: Woonstijlen

Lees deel 2: Lichtinval

Lees deel 3: Afmetingen van de ruimte

Persoonlijke voorkeur

Niets is zo belangrijk als jouw smaak voor jouw woning. Het gaat erom dat jij je prettig voelt in jouw woning en dat kan alleen als het naar jouw smaak is ingericht. Wil je graag eens die donkere matte grijze kleur proberen, maar raad iedereen het af? Doe het gewoon! In het ergste geval moet je het weer licht maken. Natuurlijk kost dat extra geld, als het niet naar je zin is, maar als je dit al langer wilt is dat het proberen waard. En als jij het leuk vindt, mag je van mij iedere “interieurregel” aan je laars lappen.

Medebewoners

Uiteraard heb je ook te maken met medebewoners en indien jullie niet dezelfde voorkeur op interieurgebied hebben, moeten er concessie gedaan worden. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je daarvoor in een woning moet wonen waar jij je niet prettig voelt. Bij het doen van concessie gaat het om een goede balans. Beter bekent als de gulden middenweg. Komen jullie er samen niet uit? Schakel dan een interieurstylist in!

Durf

Bij het kiezen van een kleur, zou je "out of the box" kunnen denken. Probeer je niet vast te houden aan dingen, waarvan je denkt dat je ze mooi vindt of juist niet mooi vindt. Aangezien er duizenden mogelijkheden zijn om een kleur toe te passen, zullen er meerdere mogelijkheden zijn die jou aanspreken. Mijn boodschap: “Blijf bij jezelf met een beetje lef!”

Opdracht van deel 4: Ben eens eerlijk, wat vind jij nou echt mooi?

Kleuren kiezen blijft zeer lastig. Zeker welke kleur echt goed bij jullie past en welke kleurencombinaties bij de meubelen en huidige woonstijl passen. De interieurstylist van Woonstijladvies komt ook aan huis om samen met jou de juiste kleur uit te kiezen. Dan kun je ook meteen vragen stellen over de indeling, meubelkeuze, zonwering, materialen, decoratie, verlichting…. Alles wat je wilt vragen. Gun jezelf of iemand anders deze luxe! En neem contact met ons op! Of bekijk eerst de tarieven en mogelijkheden.

Woonkamer Kleuren kleur kiezen DIY

Andere interessante blogs voor jou