Kleurenpallet uit de natuur

Kleuren kiezen is moeilijk. Wat voor effect wil je creëren en welke kleuren passen daarbij? En als je dan eindelijk een aantal kleuren hebt gekozen, moet je er ook nog voor zorgen dat ze bij elkaar passen. Een heleboel moeite! Maar als je eens goed om je heen kijkt zijn er genoeg kleurenpaletten te ontdekken in de natuur. Zo wordt het combineren van kleuren een stuk makkelijker!

Fruit als kleurinspiratie.

Kleuren combineren

Om de kleuren voor ons interieur uit te zoeken gaan we naar de bouwmarkt en kiezen daar verschillende kleurenstalen die ons aanspreken. Of misschien ben je wel in het bezit van een mooie kleurenwaaier. Ondanks alle hulpmiddelen blijft het lastig kleuren te combineren, maar wie zegt dat we die combinaties zelf moeten verzinnen. Alle kleuren vinden hun oorsprong in de natuur. Alle kleuren bevinden zich in het zonlicht, door de weerkaatsing van het licht op een object kunnen wij de kleur waarnemen. Het dierenrijk en alle planten en bloemen die zich al decennia op de aarde bevinden hebben vaak een scala aan kleuren meegekregen. En wij maar moeilijk doen met die kleurenwaaiers…

Kleuren uit de natuur met blauw.

Kijk om je heen

Misschien wordt het eens tijd om naar de kleuren om ons heen te kijken. Kijk eens naar de kleuren van planten, dieren, vruchten en landschappen. Er zijn genoeg kleuren te ontdekken. En misschien ontdek je wel de kleuren voor jouw nieuwe interieur. Laat ik je alvast opgang helpen met de natuurlijke plaatjes en bijbehorende kleurpaletten in deze blog.

Warme kleurencombinaties uit de natuur.

Meer inspiratie vind je op de blog.
Liever persoonlijk kleuradvies? Bekijk de mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld de stylist twee uur aan huis.

Inspiratie Kleuren Natuur

Andere interessante blogs voor jou